Pages

2010. szeptember 1., szerda


"Üdvözlöm újságunk, a Szombati Boszorkány, minden kedves Olvasóját a Varázsnass rovatban. Eheti cikkemben egy igen ízletes étel, az Ezerszemszín-cukor készítését és hatásait mutattam volna be, de ez sajnos elmarad, hála egyetlen háziállatomnak, Dracunak – a denevéremnek – aki, hát... fogalmazzunk úgy, hogy rovardiétára fogott kisállatom, jelenleg bármilyen táplálékkal beéri még, akkor is, ha az a dísztalárom, vagy a cikkem… Na de térjünk vissza főtémánkra:
Mire számíthatunk, ebben a rovatban?
Ebben a rovatban varázslatos világunk táplálékairól fogok bemutatókat tartani. Három különböző cég készítményei kerülnek listámra:

McCandy Varázsnass és Egyéb Nyálcsorgattató Ételek Tárháza, röviden a McCandy’s
Az 1900-as évek elején alakult ez az étkezde, ahova bármikor bemehetnek a nyalánkságokra éhező varázslók, boszorkányok és kedvük szerint válogathatnak a több ezernyi édesség közül. A cég leginkább a cukor-, csokoládékészítményekre szakosodott, de kis mennyiségben üdítőitalokat is gyárt.
A McCandy’s célja, hogy a legegyszerűbb dologban, a nassolnivalókban, is eltérjünk a muglik által ismert világtól. Ha olyan édességet szeretnél, aminek a legeslegegyénibb tulajdonsága a máz és a töltelék, akkor rossz helyen kopogtatsz! Ugyanis a McCandy’s minden egyes terméke, egytől egyig varázslatos és hihetetlen világba vezeti az embert. Hogy csak pár terméket említsek: Vezúv-chips„a legerősebb chips, aminek minden egyes szemén lávatenger andalog” –, Boksz-nyalóka„a legütősebb nyalánkság a történelemben” –, és végezetül a Kobold-marcipán„Mozog, ugrál, verekszik és mesébe illő az íze!”. Sok idő, nehézség és átok árán elértem, hogy korlátlan belépésem legyen a gyárba és megvizsgáljak minden egyes étel készítését, amit hetente jelzek, ebben a rovatban.

Rowle Muggle Serpenyő – avagy a RoMuS
A RoMuS egy újonnan megalakult étkezde, amely Londonban található, de lenyűgöző sikere miatt minden főbb városban építenek majd néhányat. Ugyanis ez az első étkezde, ahol varázslényeket is kiszolgálnak. Nem régiben meglátogattam, és tényleg! A mellettem lévő asztalnál hat házimanó alakította át a mézbort hangulattá, aminek következtében hangosakat kurjongattak és felborították az asztalukat… Röviden a hírek igazak, azért kíváncsi lennék, beférne-e egy kifejlett baziliszkusz család, akik a nagy- és dédszüleiket is magukkal hozták? Visszatérve a RoMuS-hoz: itt különböző ínyencségeket tálalnak fel, borokkal és pezsgőkkel. Itt sajnos nem sikerült örök tagságit szereznem, ezért a tárcámtól függ a megjelenő cikkek gyakorisága… Legutóbb elfogyasztott ételemről jövő héten számolok be.

Ezüstpataki PinceÉs elérkeztünk a listán szereplő legutolsó varázsgyárhoz, az Ezüstpataki Pincéhez. A Pince meglepő módon tényleg pincékben helyezkedik el. A pincék gránitpadlóján vörös bársonyszőnyeg terpeszkedik, akárhány Ezüstpatakiban voltam, mind ugyanúgy néztek ki, még a falon lévő tartók rekeszek is ugyanott helyezkedtek el! Csak a tartalmuk volt más, mivel egészen kelendőek az italok, amiket ez a cég gyárt. Itt megtalálható minden ital – köztük alkohol és alkoholmentes üdítők is –, amiket csak megkívánsz. Egyik üdítőjük még íz cserélő képességgel is rendelkezik! Amikre a legbüszkébbek, az alkoholt tartalmazó Sárkánytűz-konyak és a savanyú Citrónus. Mind két innivaló kifejezetten gyakran kerül a vásárlók kosarába. Mivel a boltvezető rendkívülien kontrollálja gondolatait, nem tudtam meggyőzni az öröktagság felől, heti egy-két alkalommal látogathatok el az „anyapincébe” és csak előre egyeztetett időpontokban, ezért nem lesz túl gyakori témám ebben a rovatban.

Első cikként ezt a bevezetést szántam a Varázsnassok birodalmába, jövő héten az Ezerszemszín-cukrot vesézzük ki, köszönöm a figyelmüket."

Cornelius Daysmith

1 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Hmm, ez nekem nagyon tetszett :) Nemcsak a tartalmas, de a bemutatás és a fogalmazás is! Nagyon jó lett, Corn!

Megjegyzés küldése