Pages

2010. július 14., szerda

Forradalmi találmány: Új álságdetektor a piacon



Patrick Süveges a napokban forradalmi találmánnyal lepte meg varázslótársadalmunkat. A Mágiaügyi Minisztérium Szabadalmi Hivatala a napokban engedélyezte a híres tudós találmányának bemutatását. A magyar származású férfi már számos meglepetéssel szolgált számunkra. Többek között az ő érdeme a malíciamutató feltalálása is.
Mr. Süveges új találmánya az amaresensor nevet viseli, melyet július 11-én mutatott be a Mágiaügyi Minisztérium dísztermében a nagyközönség előtt. Az előadáson mind az álságdetektor működéséről, mind annak hasznáról sok szó esett. Ezek mellett Mr. Süveges még arról is beszámolót tartott, hogy miért érezte szükségesnek eme tárgy kifejlesztését.

,,Az amaresensor olyan típusú álságdetektor, mely a szerelmi bájitalok és a bájoló, igéző átkok kimutatására szolgál - kezdte a bemutatást a férfi. - Szerény személyemnek azért ötlött eszébe egy ilyen jellegű szerkezet kifejlesztése, mert egy pár hónappal ezelőtt tartott előadásom utáni díszvacsorán egy elvakult rajongóm alkalmazta rajtam azt a szerelmi bűbájt, melyet nem is olyan régen szabadalmaztatott Anita Pepper. Mellesleg én nyíltan elítélem az ilyen jellegű bűbájokat, s nem is értem, hogy mi módon kerülhetett ez nyilvánosságra. De nem ez a lényeg, hanem, hogy személyes tapasztalatomból kiindulva megalkottam eme szerkezetet, hogy megvédjem önöket és magamat is az ilyen jellegű támadásoktól."

Ezen szavak után került le a lepel az amaresensorról. Patrick Süveges hosszasan ecsetelte a találmány jellemzőit. Újságunk a fontos, alapvető részleteket közli le:
  • Külső jellemzők: A szerkezet egy mugli fényképezőgép szinte tökéletes mása, hogy ne legyen feltűnő a varázstalan nép körében sem.
  • Használata: A szerkezetet a nyakunkban vagy a zsebünkben kell hordanunk.

  • Működése: Ha meg akarnának minket igézni vagy bűbájjal elcsábítani, akkor az amaresensor magába szívja a felénk repülő átkot, s sípoló jelzést ad ki miután megsemmisítette azt. Ha szerelmi bájital kerülne poharunkba, akkor pedig vörösesen felizzik, figyelmeztetve a viselőt, hogy amint lehet szabaduljon meg a kezében tartott italtól.

Az amaresensor péntektől kapható a boltokban számos kiszerelésben. Előreleláthatólag az ára 150-200 galleon között mozog majd.

Írta: Victoria Vulpine

3 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Érdekes. Nekem tetszik. És örülök, hogy egy magyar származású férfi alkotta meg ezt a csodálatos találmányt.

Berenice Mayflower írta...

Hát ez biztosan felkerülne a "10 dolog, amire Berenice Mayflowernek nincs szüksége" listára XDDDD
Én is örülök a magyar származású feltalálónak. Látjátok, a magyarok mindenhol ott vannak :P Nagyon praktikus kis találmány, jó ötlet volt!

Victoria Vulpine írta...

Szegénynek tényleg elég rossz tapasztalatai lehetnek, ha hosszasan ügyködött egy ilyen gépen. :DD

Megjegyzés küldése