Pages

2010. július 7., szerda

Minisztériumi felfordulás




Tegnap bizonyították a Minisztérium dolgozói, hogy ők is lehetnek egy kicsit lazák.
A Minisztériumban mint minden évben most is megtartották a Viccces Dolgozók Napját. Ezen a napon minden évben szüneteltetik a komolyabb munkát. Így lehetséges, hogy kisebb bonyadalmak létesülnek szerte a varázslóvilágban, de nekik is kijár a pihenés. A dolgozók persze ilyenkor is dolgoznak, de nem akárhogy. Úgy kell végeznük feladatukat, mint a mugliknak. Vagyis nem lehetett használni a papírrepülőket üzenésre, hanem maguknak a dolgozóknak kellett elmenniük komunikálni.
Itt is voltak botrányok, mint mindig. Kettő nagyon mulatságos történetet lehet kiemelni a humor áradatból. Az egyik az volt, hogy a miniszter igyekezett a mugliknál szokásos számítógépet beüzemelni, de billentyűk folyamatos, hosszas nyomogatásától és a rengeteg feladattól a gépezet rövid idő alatt kimúlt. A másik, hogy a Mágiai Levelek osztályán egy óriási tartó szétesett, így seprűvel kellett volna összeseperni a küldeményeket. Legalábbis ez lett volna a terv, mert a megvalósítás más volt: a dolgozó a lapáttal igyekezett felsöpörni, a seprűvel pedig elvinni a levélhalmot, persze a vége az lett, hogy a tömérdek levél 99% leesett a seprűről, így hatalmas szerencsével egy irat jutott vissza a helyére.
Ugyebár nem hibáztathatjuk ezért a dolgozókat, hiszen nekik ott a mindennapi varázslat, melyhez hozzászoktak, de azért illendő lenne, ha ismernék és használni tudnák a muglik életében szokványos tárgyakat is.

Írta: Daniel Wolf

2 comments:

Berenice Mayflower írta...

XDDD Ez nagyon nagy!!!

Victoria Vulpine írta...

Nekem tetszik, hogy így próbálják feldobni a napjukat, még akkor is, ha kicsit bénáznak, s csúsznak az intézésekkel. :DD

Megjegyzés küldése