Pages

2023. augusztus 10., csütörtök

Kalandra vágyók, irány a tanterem! … Vagy mégsem?

 Kedves Olvasó!

Tudom, lassan már minden diák a vizsgáin csücsül, de szóljon most ez a cikk kicsit arról, hogy mi is lesz a következő tanévben. Lesz tanítás, izgalmas órák, de talán nem mindet érezzük majd egyformán annak. Van, aki szerint a Legendás Lények Gondozása óránál nincs jobb, de lesz olyan is, akit a Mágiatörténet köt majd le és a Könyvtár lesz második kedvenc helye a Grácia falain belül.


Viszont mit tegyen az, aki menekülne egy-egy óra „lélekölő unalma” elől, ahogy a méltán híres Weasley ikrek fogalmaztak? Azok most nagyon fognak örülni, mert egy olyan termékhez jutnak hozzá és készíthetik el, ami nem más, mint a

A készlet tartalmaz négy olyan színkódolt édességet,, amivel izgalmas percekre cserélheted a neked nem tetsző órákat. De vigyázat, rajta ne kapjanak, mert akkor vár a büntetőmunka! A Mágusakadémiában a professzorok ugyanúgy nem szeretik a lógós diákokat, mint más varázslóiskolákban, szóval csak óvatosan. Ehhez most egy olyan csomaggal járulok hozzá, ami csak akkor lesz figyelemfelkeltő és harsány, ha te olyannak akarod.

Hogyan is készítheted el a Maxszimuláns-termékcsoportot?

Lássuk, mire lesz szükséged:
- 4 ív A/4-es méretű lap, a neked tetsző színben vagy kinyomtatott kávéfoltos lapok formájában (amihez linkeket a cikk végén találsz).
(1 a szelencéhez, 1 a külső borításhoz, és 2 az édességeket tároló dobozokhoz)
- A lapszélhez igazítva kinyomtatott dekorációs matricákra.
fiókokra való, és a borító matrica.
- az alábbi válaszható kávéfoltos lap minták: öregpapír jellegű, sötétebb negatív, világos negatív, nagyon kávés, gyengélkedős
- Papírvágó ollóra.
- Ragasztóra (ez lehet PVA, stift vagy kétoldalú ragasztó).
- Egy csipet türelemre az Origami technikás hajtogatásokhoz, amiben Manó Kuckó lesz a segítségedre egy videó  formájában.
- És végül: a kedvenc savanyú cukrodra, hogy betölthesd a tárolót. Én a Müllerből vett Hitschies-t használtam, aminek a savanyúcukor mixe pont ehhez illően színes, és varázslatosan savanyú.

Nyissuk fel a videót, és haladjunk Manó Kuckó bemutatója szerint a hajtogatással egészen 12:09-ig. Azért csak addig, mert egy egyszerűbb és kicsit könnyebben kivitelezhető borítót fogunk a Maxszimuláns dobozra készíteni. A videóban láthatjátok, mennyire nem nehéz egy ilyen tároló meghajtogatása origami technikával. 

Ha színes papírt választasz, figyelj oda arra, hogy nehogy összekeverd, melyiket mire szánod, és próbáld elképzelni előre, hogyan fog kinézni az a kombináció együtt. Ilyen színes papírt Origami papírként csomagban kapsz bármelyik papír-írószer boltban.

Készítettem egy nagyon színes, egy tarka, és egy csak kávés szelencét is. Ez utóbbi verzió sokkal retrósabb, míg a színes szerintem elég hűen tükrözi a Weasley termékek harsány látványvilágát.



Nyitható doboz elkészítésére kerül sor, amit szerencsére nem kell vágni, csupán hajtani és kicsit ragasztani, azt is csak a tartósság kedvéért. Kávényomtatott lap esetén ne felejtsd, hogy szinte az összes munkát úgy végzed el, hogy a nyomattal ellentétes oldalon dolgozol. Az első 9,9 centiméteres bejelöléstől végig a hat oszlopig és a fülek esetében is. A videóban Manó Kuckó úgy mutatja, hogy ha a négy kis szélső csücsköt behajtottad, az egészet nyisd szét és csak aztán hajtsd vissza, hogy meglegyen a talphoz és a fejhez szükséges ráhagyás.

Itt csalhatsz kicsit, és szebb is lesz szerintem utána a szelence, ha kihagyod a doboz teljes visszanyitását, és szimplán a csücskök adta merevséget kihasználva hajtod meg a fej- és a lábhajtást. A legvégén pedig csak a füleket hajtod ki a fennmaradó négy ellentétes élhajtás kedvéért, ami a szelence gerincének a tartását szolgáltatja a végén.


Plusz trükként javaslom, hogy használj a PVA ragasztóhoz ecsetet az ujjad helyett, mert úgy kevesebb az esélye annak, hogy összekend a dobozt, mint én az első próbálkozásnál. Sulis stift esetén pedig ne feledd, türelemmel várd ki, míg összeragadnak.

/


Ha kész vagy a négy belső doboz hajtásával, a beragasztás előtt szemmértékre érdemes ezeket elhelyezned, hogy a szelence fiókjai ne ütközzenek össze véletlenül sem.

Érdemes az összeállítás előtt feltenni a matricákat a kis dobozokra, mert utólag kicsit komplikáltabb a mutatvány. A szelencére pedig ráér a fej-láb dekoráció akkor, amikor már a belseje fixen benne van.


Ha idáig eljutottál, már csak a külső borító van hátra, ami segít, hogy a sulis táskában ne nyíljon csak úgy ki az egész. Szerintem nem vicces, ha az Orrvérzés ostya aktiválójához a Tetszhalott tabletta deaktiválóját veszed be véletlenül. Bár tény, sokan fogják sokáig emlegetni a rajtad kifejtett hatását, ha ez megtörténik.

Mérd le a szelence szélességét. Ha 5 centiméter pontosan, akkor nagyon precízen tudsz hajtogatni. Ebben az esetben a külső borítóhoz szánt méreted a következő: 5,1+5,1+5,1+5,1+1,5=21,9 cm X 11,3 cm (ami pedig a szelence magassága).

Ha ennél kicsit szélesebbre sikerült, akkor a kapott szélességhez adj hozzá oldalanként plusz 1 millimétert, hogy könnyen le tudd húzni a dobozodról, de ne is essen le róla. Mérd fel, majd vágd ki a képen látható rajz alapján, majd állítsd össze. Hogy pontosabb és könnyebb legyen a borító összeállítása, először az 1-es és a 4-es számozású jelzést hajtsd vissza, hogy a ragasztós fület könnyebb legyen a széleken pontosan igazítani. Ha a külső oldalra teszed a ragasztót, még a 1,5 centis fülecskét is belülre tudod rejteni. Ha pedig a hajtásoldalról ragasztod, a fül kívül látszódni fog, de ezt a dekorációs matricával könnyen el tudod takarni. A két megmaradt hajtással könnyű a dolgod, mert csak a már meglévőket kell egymáshoz illeszteni, adja magát hol lesz a másik kettő, így pontos és szép borítót kapsz.

Jöhet a dekor és a betöltés, … igazából készen is vagy. Most már csak arra kell ügyelni, hogy ha használod a Maxszimuláns-termékcsalád bármely tagját, ne egyedül tedd, mindig legyen „csalótársad” aki be tudja neked adni az ellen-varázsszert amint kiértek a tanteremből.

Lebukásmentes kalandozásokat kívánok!

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus

0 comments:

Megjegyzés küldése