Pages

2020. január 21., kedd

A konyhai robotgép

Köszöntöm a Mugli világ rovat Olvasóit!

A kedves olvasó boszorkányoknak lehet ez a cikk most érdekes, hiszen egy olyan eszközről lesz szó, amit a varázstalan háziasszonyok gyakran szoktak használni a konyhában: a konyhai robotgép!

A konyhai robotgépek legfőbb előnye, hogy több konyhai műveletet is képesek elvégezni, így megkímélhetnek attól, hogy több különböző kütyüt kelljen kerülgetni a lakásban.

Viszont hátrányuk is van, még pedig, hogy sok helyet foglalnak, sőt általában drágák is. Így a befektetés inkább csak akkor éri meg, ha a gépet valóban gyakran és nagyobb mennyiségű étel készítésére használjuk.

Ehhez hozzá kapcsolódik még, hogy nem eléggé strapabíró némelyik.

Az egyik legfontosabb követelmény ezekkel az eszközökkel szemben, hogy jól készítse el az ételt, vagyis az aprítás után ne maradjanak nagyobb zöldségdarabok az edényben, illetve csomómentesen készítse el a tésztát vagy a turmixot. Gyakori használat esetén emellett az is lényeges szempont, hogy a motorja hosszú távon se hagyjon cserben.

- Miről hadoválsz itt, te nőszemély?! A tésztát gyúrni a kezünkkel, így ni! - kiáltott fel Jacques Foch, és „kicsit se viccesen” elkezdte gyúrni a levegőt mellettem.

Kérem, valaki! Kegyelmezzetek meg, drága Olvasók, és vigyék el tőlem ezeket! *rácsap az író a homlokára*

- Jacques! Mit mondtam, mit uszítok rád, ha nem viselkedsz!? - nem bírva tovább, rákiáltottam, mire ő azonnal „fülét-farkát” behúzva, Godefroy háta mögé.

Na azért. *vigyorog a cikkíró* Akkor folytassuk tovább.

Egy próba során, 55 készülékből 33 teljesítette azt hibátlanul. Habár a többi is működőképes maradt, ezeknél már apróbb problémák jelentkeztek. Volt, amelyik lassabban dolgozott, vagy csak hosszabb pihenés után lehetett újraindítani, egy olcsóbb készülék pedig nem is bírta végigvinni a tesztet.

Ami az árakat illeti, azok elég széles spektrumot öleltek fel. A legstrapabíróbb készülékek között 24 ezer, 36 ezer, valamint 60 ezer forintos is van, de még mindig nem ezek a legdrágábbak, mivel van olyan gép, ami közel a félmilliós összeget is megüti.
Az árak sokszínűsége mellett, különböző színekben is rendelkezésre állnak a gépek a boltok polcain. Van szürke, fehér, fekete, piros..


Remélem érdekes volt Önök számára ez a cikk.

Vennének maguknak, a megszokott varázslattal teli háztartásukba egy ilyen segítő eszközt, vagy maradnának a pálcájuk nyújtotta segítségnél?

Boszorkányosan szép napot!

Gina Cobbler, Solaris


0 comments:

Megjegyzés küldése