Kedves Boszi olvasók!
Egy
lepénykenyér receptet hoztam Nektek, van aki tortilla néven ismeri. Csupán
három összetevőből készíthetünk egy hihetetlen szendvics alapot. Megtölteni
szinte bármivel lehet, csak a képzelet szab határt. Én húsmentes változatot
készítettem, de lehet bele tenni sonkát, csirkemellet stb, akár lekvárt is.
Hozzávalók:
25 dkg liszt (én tönkölylisztet használtam)
1 dl langyos víz
3-4 evőkanál olíva olaj
Feltétnek és tejfölt, sajtot, sült tojást és uborkát választottam.
Elkészítés:
Minden
alapanyagot készítsünk elő! Válasszunk egy serpenyőt, abban fogjuk megsütni a
lepénykenyerünket nagyon pici olíva olajon.
A serpenyőt a tűzhelyre helyezzük, pár csepp olíva olajat teszünk bele és közepes lángon felmelegítjük. Ha már meleg, beletesszük az első lepényt és mind két oldalát pirulásik sütjük. Ez kb. 2-2 perc, de sütőnként eltérhet az idő. Ha készen vagyunk velük, akkor elővesszük, amivel meg szeretnénk a lepényünket tölteni és megtöltjük őket.
Még melegen tálaljuk!
Jó
étvágyat!
Írta:
Jane Black, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése