Pages

2025. május 5., hétfő

Házi tortilla

Kedves Boszi olvasók!

Egy lepénykenyér receptet hoztam Nektek, van aki tortilla néven ismeri. Csupán három összetevőből készíthetünk egy hihetetlen szendvics alapot. Megtölteni szinte bármivel lehet, csak a képzelet szab határt. Én húsmentes változatot készítettem, de lehet bele tenni sonkát, csirkemellet stb, akár lekvárt is.

Hozzávalók:

25 dkg liszt (én tönkölylisztet használtam)

1 dl langyos víz

3-4 evőkanál olíva olaj

Feltétnek és tejfölt, sajtot, sült tojást és uborkát választottam.


Elkészítés:

Minden alapanyagot készítsünk elő! Válasszunk egy serpenyőt, abban fogjuk megsütni a lepénykenyerünket nagyon pici olíva olajon.

Egy tálban gyúrjuk össze az alapanyagokat és letakarva hagyjuk pihenni 10 percet. Majd ezt követően 4 részre osztjuk és bucikat formázunk belőle, megint 10 percet pihentetjük. Utána kinyújtjuk akkorára, hogy beleférjen a serpenyőnkben.

A serpenyőt a tűzhelyre helyezzük, pár csepp olíva olajat teszünk bele és közepes lángon felmelegítjük. Ha már meleg, beletesszük az első lepényt és mind két oldalát pirulásik sütjük. Ez kb. 2-2 perc, de sütőnként eltérhet az idő. Ha készen vagyunk velük, akkor elővesszük, amivel meg szeretnénk a lepényünket tölteni és megtöltjük őket.


Még melegen tálaljuk! 

Jó étvágyat!

 

Írta: Jane Black, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése