Kedves Boszi olvasók!
Szezonális finomságot hoztam Nektek, amit télre is el tudunk tenni, hogy a hűvös napokat egy kis tavaszi illat és íz lengje be. Elkészítése nagyon egyszerű, viszont egy kis odafigyelésre van szükség, hogy sokáig élvezhessük ezt a finom ízt.
Hozzávalók:
- 15 fej bodzavirág (minél több, annál intenzívebb az íze)
- 3 l víz
- 1,7 kg cukor
- 3 db bio citrom
- 60 db Haas Teaízesítő tabletta
- 1 cs. Haas Bodzaszörp tartósító
Egyéb kellékek: Jól lezárható üvegek, nagy lábas, szűrő, tölcsér, merőkanál
Ebből a mennyiségből kb 3,5-4 liter szörp lesz
Elkészítés:
Minden alapanyagot készítsünk elő!
Egy nagyobb lábasba tegyük fel a vizet forrni a cukorral. Kevergessük és forraljuk oldódásig. Levesszük a tűzről hozzáadjuk a tablettákat és a tartósítót, majd oldódásig ismét kevergetjük. Amíg kihűl, addig a bodzavirágokról eltávolítjuk a vastag szárrészeket, a citromokat felkarikázzuk és ezeket egy nagyobb edénybe vagy lábasba tesszük. Én tettem bele pár levél citromfüvet is, ez a lépés elhagyható.
Ha kihűlt a szirup, akkor ráöntjük a virágos-citromos egyvelegre.
Lefedve, napfénytől védett, hűvös helyen hagyjuk állni 5 napot. Naponta meg kell keverni, akár többször is! Ez nagyon fontos!
5 nap elteltével üvegekbe tölthetjük. Ehhez az üvegeket forró vízben csírátlanítani szükséges, tehát forrásban lévő vízbe tesszük őket pár percre, én ezt a mosogatóban szoktam megoldani, amit előtte alaposan kimosok. Egy szűrő és egy tölcsér segítségével az üvegekbe kanalazzuk vagy önjük a kész szörpöt.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de ezzel a módszerrel télre is eltehetünk belőle.
Csodás befőzést és fogyasszátok egészséggel!
Írta: Jane Black, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése