Pages

2022. július 4., hétfő

Teszlek fürdőbomba

Kedves Olvasó!

A mai projekt akár a natúr kencék rovatában is elférne, mégis egy kis csavarral úgy gondolom, méltó helye van a mágikus DIY projektek között. Ma ugyanis nem mást fogok megmutatni, mint, hogy hogyan tudsz elkészíteni egy teszlek-fürdőbombát! Ki ne szeretne egy fárasztó nap után kicsit elmerülni a gondolataiban és egy kád vízben (ebben a melegben szigorúan langyos hőmérsékletűben)? Hát még, ha a fürdővized kedvenc roxforti házad színeiben pompázik!

Mire lesz szükséged?

  • -        keverőtál, habverő
  • -        szódabikarbóna (háztartási is tökéletes, nem kell étkezésinek lennie
  • -        citromsav (erre porított formában van szükség, de általában granulált formában kapható, ha nem találsz porítva, egy kávédarálóval le tudod darálni)
  • -        keményítő (lehet búza, krumpli, kukorica, stb.)
  • -        valamilyen semleges illatú olaj (én parfümmentes babaolajat szoktam használni, de lehet akár argán- vagy jojobaolaj is például)
  • -        ételfesték vagy szappanszínezék
  • -        illóolaj vagy szappanillatosító
  • -        gömb forma (én a hobbiboltban karácsonyfadísz formát vettem, ilyenkor is lehet kapni 😊)

Így készítsd el:

A keverőtálba mérj ki minden szilárd hozzávalót. Szódabikarbónából 2 részre, keményítőből és citromsavból 1-1 részre lesz szükséged (pl. 100g szódabikarbónához 50g citromsav, 50g keményítő kerül). Vigyázz, ne lélegezd be a felszálló porfelhőt, különösen a citromsavét ne, marni tudja az orrod és tüsszögni fogsz tőle! Ha megvan mindhárom, szépen fokozatosan kezdd el hozzáadagolni az olajat. A citromsav azért kerül bele, hogy a fürdővízbe dobva majd pezsegjen a tablettád, így az olaj hozzáadásakor is igyekezz egyszerre keveset adni és gyorsan elkeverni, hogy a citromsavnak ne legyen ideje elkezdeni pezsegni. Annyit adj hozzá, hogy még porózus állagod legyen, de kézzel összenyomkodva összetapadjon, összeálljon a kezedben a massza, kicsit, mintha enyhén nedves homokot fognál a kezedben.

Ezt követően mehet hozzá a kedvenc illóolajod (vigyázz, hogy igyekezz 100%-os tisztaságút használni, hogy ne irritálja a bőröd!). Egy kisebb adagot szedj ki egy másik tálba, ehhez jön a színező. Természetesen bármelyik roxforti ház színében elkészítheted, én most a pirosnál maradtam. Legjobb, ha gélesebb állagú színezéket használsz, de bármilyen állagú is, igyekezz hasonlóan gyorsan dolgozni vele, mint az olajjal. Ezt követően a gömb formába helyezz valamennyit a fehér színű porból és picit belenyomkodva formázz egy lukat a közepére, ide kerül a színes por. Fedd be a színes részt is plusz valamennyi fehérrel, hogy túl legyen töltve a két félgömb, ezt követően tudod úgy összenyomni őket, hogy kellően összetapadjanak. Ha biztosra akarsz menni (illetve nem készítesz egynél több bombát egyszerre, tehát nincs tovább szükséged a formára), akkor ezt követően a gömb formában hagyhatod a fürdőbombádat, amíg meg nem szilárdul. Vagy ki is veheted a formából, ezt egyszerűbben meg tudod tenni, ha egy kanállal óvatosan megütögeted a formát. Néhány óra, célszerűen egy éjszaka száradást követően a bombád elég szilárd és strapabíró lesz ahhoz is, hogy akár becsomagold ajándéknak.


 

Ha pedig felhasználnád, csak bele kell dobnod egy kád vízbe, megvárni, míg a színes belső felfedi, hogy melyik házba osztana Téged a Teszlek Süveg, majd kipihenni a nap fáradalmait egy kellemes, jó illatú, színes fürdővel (kicsit, mint a prefektusi fürdő, nem igaz?!). Plusz pont, hogy a benne lévő olajoktól még a bőröd is puhává varázsolja. 😊


Jó alkotást kívánok! 

Írta: Juniper Rue, Arcanus 

0 comments:

Megjegyzés küldése