Pages

2022. július 4., hétfő

Horoszkóp

Sziasztok!

Remélem az eddigi horoszkópokból megtanulhattatok egy két érdekes dolgot a jegyeitekkel, házaitokkal. bolygóitokkal kapcsolatban, az utolsó cikkben be szeretnék nektek mutatni egy másik varázslatos horoszkópot.

Kínai varázshoroszkóp

A kínai horoszkóp több évezredes múltra tekint vissza. Nevezhetnénk ázsiai horoszkópnak vagy távol-keleti horoszkópnak is, mivel azon a vidéken alakult ki és használatos jelenleg is. A felénk elterjedt, nyugati zodiákus mellet a kínai horoszkóp megismerése fontos eszköz az asztrológiai kalandozásban, mely hozzásegít önmagunk és mások jobb megismeréséhez, megkönnyíti a közeledést, a kapcsolatteremtést.
Az asztológia, ezen belül a kínai horoszkóp iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik, különösen, hogy  napjainkban az ismeretek könnyen hozzáférhetők. A kínai állatöv, akár az európai zodiákus, 12 jegyből tevődik össze, de míg a klasszikus, nyugati zodiákus az évből egy-egy hónapot rendel a 12 állat jegye alá, a kínai horoszkópban mind a 12 állatnak - Murtlap, Réem, Nundu, Murmánc, Sárkány, Baziliszkusz, Porlock, Kiméra, Demiguise, Diricawl, Crup, Tebó.
A kínai horoszkópban viszont mást jelentenek a hold-fázisok, mások az összefüggések és az egybeesések. Ha a klasszikus, nyugati állatöv 12 csillagjegyét az óra számlapjaként tekintjük, melyen tíz mutató - a zodiákus körül mozgó tíz bolygó - igazít el, mindig más-más képet mutatva, mely pszichológiai megfelelője révén megannyi út az emberi jellem, az önismeret felé, a kínai horoszkóp a 12 jegy szülötte tulajdonságait a hozzá tartozó öt elem között fellépő kölcsönhatások alapján különbözteti meg a személyiségeket.

A kínai horoszkóp évek szerint:

 


Kínai jegyek rövid jellemzői:

Nundu

Általában ragaszkodik az elképzeléseihez, a céljai eléréshez nagy energiákat képes mozgósítani. Szereti a dolgok irányítását a kezébe venni, jó vezetői képességekkel van megáldva.
Képes felépíteni egy stratégiát, azonban nehezen változtat az előre felállított elképzelésein. Rutinból, az általa megszokott módon igyekszik a problémákat megoldani, még akkor is, ha nem igazán halad előre a feladatokkal. A makacssága miatt időbe telhet, amíg felismeri, hogy szükséges lenne a változtatás.

Murmánc

Igazi diplomata, a nyugodt és békés körülmények megteremtésére törekszik. A horoszkóp jegyek közül a Murmánc kerüli leginkább konfliktusokat. Barátságos és társaságkedvelő személy, aki nagyszerűen képes felmérni a környezetét. Mások véleménye ugyanakkor befolyásolhatja, szeretne megfelelni a külvilágnak. Ezt azért teszi, hogy elkerülje a lehetséges összeütközéseket.
Önbizalma másoktól függhet, a megfelelési kényszer eluralkodhat rajta. E miatt nagyon fontos, hogy milyen emberekkel veszi magát körül. Amikor megkapja a környezetétől a támogatást és a biztatást, úgy érzi majd, hogy mindenre képes.

Sárkány

A kitartás mellett olykor a türelmetlenség is jellemzi. Rengeteg ötlete van, amelyek eltérhetnek az átlagtól és ezeket szinte azonnal szeretné megvalósítani.
A csapongás jellemző lehet rá az élet különböző területein, egészen addig, amíg meg nem találja a számításait. Amikor úgy érzi, hogy rálelt arra, amit keresett lojális és megingathatatlan lesz.

Baziliszkusz

A kínai horoszkóp jegyek közül a Baziliszkusz az egyik legtitokzatosabb. Nem feltétlenül vágyik arra, hogy megmutassa magát, mégis a lelke mélyén megbújik a szereplés iránti vágy. Néha jellemző lehet rá a halogatás és a lustaság. Amikor viszont szükség van a cselekvésre és a segítségre, számíthatnak rá. Nagy mentális erővel rendelkezik, bármi is a célja, képes érte küzdeni.
A társával szemben is figyelmes és odaadó, olykor viszont hirtelen és temperamentumos. A végletekig önfeláldozó tud lenni, amikor viszont elárulják, megcsalják számítani lehet tőle a bosszúra.

Porlock

Igazi társasági ember, szeret kommunikálni és könnyen teremt kapcsolatokat. Kedves és barátságos, optimistán áll a világhoz, ehhez társul még a nagyfokú segítőkészsége. Hajlamos lehet túl intenzíven élni az életet, nagy energiákkal rendelkezik. Azonban az ő tartalékai sem kifogyhatatlanok, e miatt időről-időre jobb, ha lassít a tempón. Legbelül viszont érzékeny, a külvilágból érkező ingerek gyorsan megérintik. A lelki világa változékony és ingatag lehet.


Kiméra

A kínai horoszkóp jegyek közül a Kiméra évében születetteket érdekelheti a spiritualitás és a lélek világa. Kedves és elbűvölő személyiség, akit jó ízléssel és eleganciával áldott meg a sors. Szereti a művészeteket, a természetet és a nyugalmas környezetet maga körül. Békére és harmóniára vágyik, ha teheti elkerüli a zűrös szituációkat.
Az önbizalmának megszilárdítása kulcsfontosságú lehet. Jó, ha valaki biztatja őt és ezzel erősíti a magabiztosságát.

Demiguise

A Demiguise jegyében született ember udvarias és társaságkedvelő. Kíváncsi és szórakoztató személyiség, de mégis kissé távolságtartó. A belső világát nem szívesen tárja fel a külvilág előtt. Nagy munkabírással rendelkezik, fizikai és szellemi téren is jól terhelhető. Nem jellemző rá, hogy sokáig egy helyben maradna, lételeme a mozgás. Mégis szereti az állandóságot az életében, a biztos pontot, ahonnan újra elindulhat a felfedező útjára.

Diricawl

A horoszkóp jegyek közül talán a Diricawlok vágynak a leginkább arra, hogy megmutathassák képességeiket a világnak. Az élet valamely területén különlegeset szeretnének alkotni. Nagyon ad a külsőségekre, szereti az elegáns ruhákat és a minőségi dolgokat. Stílusa is udvarias, mindenkivel jól el tud beszélgetni, ugyanakkor ő is elvárja a tiszteletet a beszélgetőpartnerétől. A maximalizmusa miatt a hibáit nehezen fogadja el, úgy érzi, hogy a külvilág felé mindig meg kell felelnie. Amikor nincs igaza, akkor is képes az utolsó pillanatig kitartani a véleménye mellett.

Crup

A változásokat nem igazán kedveli, inkább a megszokott dolgokat részesíti előnyben. Amikor egy új helyzettel találkozik és nem boldogul vele, inkább a probléma megfejtése nélkül otthagyja, és visszatér a jól bejáratott megoldásokhoz.
Sokáig türelmes, amikor viszont kihozzák a sodrából hirtelen robbanhat, ez csodálkozást és megdöbbenést válthat ki a környezetéből. Ritkán történik ilyesmi nála, ha mégis bekövetkezik, az biztosan hatással lesz az őt körülvevő miliőre. Őszinte és kritikus másokkal szemben, ő azonban nem mindig viseli könnyen, ha bírálják valamiért. Mélyen benne van az, hogy megmutassa a képességeit a világnak. A tanári pálya megfelelő lehet számára, a veleszületett intelligencia és tanítási képességek miatt.

Tebó

A Tebó által uralt évben született ember, érzelmes és érzékeny. Állandó mozgásban van, a legritkább esetben tud egy helyben megmaradni. Érzelmileg reagál a környezetében történtekre, a lelkében lezajló változásokat nem szívesen tárja fel a külvilág számára.
Fontosak számára a gyökerek, a család, a párkapcsolat és a hozzá közel álló emberekhez is ragaszkodhat. Képes a vezetésre, ambiciózus, de makacs is tud lenni. Arra érdemes figyelnie, hogy ne mindig ragaszkodjon foggal-körömmel a saját nézeteihez. Vannak helyzetek, amikor érdemes meghallgatnia mások tanácsait.

Murtlap

A Murtlap a horoszkóp jegyek közül az egyik legkiismerhetetlenebb személyiség. Kettősség jellemzi, hiszen néhol könnyeden elbeszélget másokkal, bizonyos helyzetekben viszont a megfontoltság és a racionalitás árad belőle. Társasági ember, aki szereti a mozgalmasságot, nem bír egy helyben megülni. Fizikailag és szellemileg is aktív, általában jók a megérzései.
A külvilágból a változékonysága és kiszámíthatatlansága sokszor csodálkozást vált ki. Hirtelennek tűnő döntéseket hoz, valójában a lépeseket már sokszor lefuttatta magában, csak nem közölte másokkal a gondolatait.

Réem

Amikor megérzi, hogy képes végrehajtani az élet által kijelölt feladatot, nagy energiákat képes megmozgatni. Lassan, de biztosan halad a célja felé miután megkapta az ösztönzést. Legbelül vágyik arra, hogy megdicsérjék az elvégzett feladatért. Nem feltétlenül vágyik állandóan a középpontba, de szereti, amikor elismerik a kitartó munkáját.

 

Köszönöm azoknak, akik velem tartottak ebben az évben, és elolvasták a cikkeimet!

Az eper legyen veletek!

Yrene Towers, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése