Pages

2018. január 6., szombat

Lethifoldot tartott egy férfi Brazíliában

A mágiaügyi minisztérium emberei döbbenetes dologgal találták szembe magukat, mikor egy ismeretlen feljelentés után házkutatást tartottak Caio Duarte da Costa házában. A férfi a hátsó kertben felállított egy nagyobb karámot, melyben a világ egyik legkülönlegesebb bestiáját tartotta: egy lethifoldot. A házkutatás során találtak még egyéb illegálisan beszerzett dolgokat is, de ezek mind eltörpültek a lethifold ügye mellett.


A lethifold egy igen ritka élőlény, és rendkívül veszedelmes. Formára leginkább egy vastag, fekete köpenyre hasonlít, és sokszor emberekkel is táplálkozik.
A helyszínre szakértőket rendeltek, hogy biztonságosan el tudják szállítani onnan a bestiát. Caio-t kihallgatták az ügyről, de ő csak azt hajtogatta, hogy örökbe fogadta a szegény, elárvult kis lényt, még egészen kis korában, és hogy mennyire szereti. A férfit egy közeli kórházba szállították a pszichiátriai részlegbe.


Az még nem dőlt el, hogy mi legyen a lethifolddal, ugyanis a lény meglepően nyugodtan viselkedett a varázslók társaságában, és láthatóan nagyon fiatal, azon felül meg persze veszélyt is jelenthet bárkire. További intézkedésig a minisztériumi laborban tartják.

Írta: Ercon Black (Solaris)

0 comments:

Megjegyzés küldése