Pages

2017. december 24., vasárnap

Varázsló és muglibarát varázslények

Pár hete kaptunk egy levelet az egyik olvasónktól, melyben a következő problémát vetette fel:

„Szeretnék otthon tartani egy kneazle-t, de a szüleim szerint nagyon kockázatos lenne, főleg mert a mellettünk lakó muglik megláthatják. Mit tehetnék, hogy meggyőzzem őket?” 

Nos, egy kneazle tartása nem kis munkát igényel, és valóban elég feltűnő a külseje ahhoz, hogy felkeltse a muglik érdeklődését, ezért ajánlott minél elővigyázatosabbnak lenni. Ugyanakkor persze a muglik mellett való tartása sem lehetetlen, több pozitív példa is akad erre. Sajnos azonban kiskorú varázslók csak szülői hozzájárulással tarthatnak kneazle-t, ezért ha a kedves olvasó szülei nem engedélyezik a varázslény tartását, akkor csak annyi maradt hátra, hogy meg kell őket győzni az olvasó felelősségteljességéről. 

Hasonló eset áll fenn például a crup nevű bestia esetében, mely egy russelterrierre hasonlító, ám villás farokkal rendelkező lény. Ebben az esetben kisebb az esélye a muglik előtti lebukásnak, amennyiben a szabályoknak megfelelően már a bestia kiskorában eltávolítják az árulkodó farkat. 






Megemlíteném még a kedvelt háziasított varázslényt, a puffskeint, mely egy gömbölyded, finom szőrű, aprócska teremtmény. Ennél a lénynél egyedül muglik látogatásakor kell odafigyelni, de általában ez nem szokott problémát jelenteni, tekintve, hogy a muglik gyakran nézik őket valamiféle plüssfigurának. 


Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése