Pages

2014. december 20., szombat

Karácsony a varázsvilágban

A szeretet ünnepét mindenki ünnepeli szerte a világban: muglik, varázslók, boszorkányok, vérfarkasok... nem is kell tovább soroljam. A karácsonyfa, ami a karácsony egyik legfőbb szimbóluma, megtalálható a muglik világában és a varázsvilágban egyaránt.

A varázsvilágban sokkal kevesebb gondot jelent az ünnepi készülődés, mivel az aranyvérű családoknál a házimanók dolgoznak, a többi máguscsalád pedig varázslattal könnyítheti meg a munkákat. A varázslószülők igyekeznek minél szebb és különlegesebb ajándékokat vásárolni gyermekeiknek az Abszol Út boltjaiban. Népszerűbolt a Shanda & Shelymesh, ahol divatos ruhákat lehet kapni. A gazdag , aranyvérű máguscsaládok mindig itt vásárolnak ruhákat kamasz lányaiknak. A gyermekek a Hunczut & Zsupsz varázsvicc boltban várásolnak barátaiknak vicces meglepetéseket. Népszerű bolt még a Mágikus Meazséria, ahol sokféle kisállatot lehet kapni.

A varázslógyerekek nagyon szeretik a kisállatokat. Sok kis boszorkány vagy ifjú varázsló vágyik extrém, varázslatos állatokra, mint pl: baziliszkusz, unikornis, sárkány, vagy hipogriff, de nem kaphatják meg sajnos , mert veszélyesek és tilos is őket tartani civileknek. A szülők ebben az esetben kismacskát, kiskutyát, vagy kishörcsögöt szoktak ajándékozni sárkányt kívánó gyermekeiknek. Miután Voldemort meghalt, egyre több diák töltötte a karácsonyait a Roxfortban. Nem csak azok, akiket magukra hagytak, hanem sokan mások is. Hogy miért? Mert a Roxfortban a legszebb a karácsonyfa, a legfinomabb az ünnepi lakoma, legmelegebb a kandalló és legkedvesebb a társaság..

írta: Nettie Darknessmonster (Arcanus)

0 comments:

Megjegyzés küldése