Pages

2024. március 6., szerda

Csoki Book Tag

Habár én magam nem vagyok édesszájú, a Harry Potter világában számtalan finom édesség található. Most lássuk a mugli csokikat, és azok alapján egy-egy könyvet!

1. Étcsokoládé: egy sötét témájú könyv

Jain Raspail: Rézbőrű naplója nem klasszikus értelembe véve sötét. Hangulatát értve az, mivel a „mai” (1974) indián lakosok életét mutatja be.

2. Fehér csokoládé: egy vidám könyv

Nem szokásom vicces könyveket olvasni, de Petőfi Sándor: A helység kalapácsa elég megmosolyogtató volt. Egy falusi kocsmai képet fest le benne a költő, ahol egy hír miatt felbolydulnak az emberek...

3. Tejcsokoládé: egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni

Nem igazán szeretek csak azért elolvasni könyvet, mert épp most népszerű; inkább a később olvasós típus vagyok. Azonban a Koronák harca történelmi könyvet többeknél is láttam, hogy beszerezte vagy olvassa, így erre a Tudorok felemelkedéséről szóló könyvre esett a választásom.

4. Csokoládé, aminek karamell van a közepén: egy könyv, ami ellágyított

Nem szeretem a karamellt, ahogy ide se tudok hozni könyvet. Próbálom mindenben megtalálni, ami a szívemhez szól.

5. Ostyamentes Kit Kat: egy könyv, ami meglepett téged

Nem igazán van ilyen könyv. Mielőtt olvasok valamit, szeretek utána járni, hogy tudjam, érdekel-e, fekszik-e az ízlésemnek, így nem igazán tudnak meglepni. Azonban Agatha Christie könyveiben a gyilkos kiléte mindig váratlanul ér, de az ő műveiről már volt korábban egy cikk.

6. Snickers: egy könyv, amiért megőrülsz

Bár mennyire nem egyszerű olvasmány, Alan Rickman naplója! Imádom az embert, a stílusát, és a világszemléletét! (Még ha persze sok mindenben el is tér az enyémtől)

7. Forrócsokoládé tejszínhabbal és pillecukorral: egy könyv, amit bármikor újraolvasol (comfort read)

Ez kérdés? Tolkien!

8. Bonbon: egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet

Huh, ez nehéz, mivel sokan sokfélét szeretnek. Talán viszont az olyan klasszikussal, mint Agatha Christie Poirot sorozata nem lövök mellé.


Írta: Júlia Snape, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése