Pages

2023. július 12., szerda

Az Örökség ellenségei!

 

Kedves Olvasóim!

Örömömre szolgál, hogy újra írhatok nektek, mai cikkemben a Hogwarts Legacy gonosztevőiről mesélek nektek. 

A cikk SPOILER-t tartalmaz a játék menetre, szereplőkre vonatkozóan, mindenki saját felelősségére olvassa tovább.


Ranrok

A kobold felkelés vezetője, Ranrok, aki annak reményében vezette lojalistáit, hogy kiszorítsa a varázslókat és a koboldok legyenek a mágikus világ domináns faja. E cél elérése érdekében az ős mágia erejét kereste, és hogy többet megtudjon Isidora Morganach és a koboldok ösatyja, a kérkedő Bragbor, a végső tároló építője közti kapcsolatról. Ranrok és követői a Victor Rookwood által vezetett sötét varázslók csoportjával szövetkezett. 

Ranrok hatalomra való törekvésének a mi karakterünk szab gátat, aki már gyakorolta az ős mágiát és ezáltal kapcsolatba lépett a négy Őrzővel. Az Őrzők négy próbának vetik őt alá, hogy csiszolják ős mágikus képességeit, így történt, hogy ketten versenyben voltak a végső tárhelyért (egy olyan mágikus koboldmunkával létrehozott tároló, amiben benne van a sötét mágia.) 

Ranrok varázsló gyűlölete abból fakad, hogy fiatalkorában csatlakozni szeretett volna egy illegális sárkány tenyésztő táborhoz. Mikor a kobold beszélt az illetékes varázslóval, az elejtette pálcáját és Ranrok felvette, hogy oda adja neki. A varázslót és társait feldühítette a pálcát tartó kobold és majdnem halálra verték őt. ( A pálcahasználati törvény 1631.évi pálca tilalom értelmében, régóta megtagadták a pálca viselés jogát, minden nem emberi lénytől.)

Victor Rookwood

Ő vezette a Sötét Varázslók hatalmas táborát, akik szívélyesen csatlakoztak a lázadó koboldokhoz. 

Victort arra nevelték, hogy amikor lehetséges sértse meg a törvényt, és amikor szükséges, megszegje. Huszonkét évesen vette át a gyanús körülmények közt elhunyt apjától a csapatai vezetését. Gyorsan a régió legsikeresebb bűnbandájává nőtték ki magukat, és a helyi tolvajok és orvvadászok is előszeretettel csatlakoztak hozzá, növelve ezzel sorait. A Roxfortot körülölelő falvakban zsarnokoskodtak, rakományokat fosztottak, mágikus műtárgyakat loptak, illegálisan varázslényeket fogtak be és csempésztek ki. 


Isidora Morganach 

Isidora 1470 környékén tanított a Roxfortban, a sötét varázslatok kivédése professzora volt. Azzal a különleges képességgel született, hogy használni tudta az ős mágiát. Testvére még gyermekként elhunyt egy betegségben, amit édesapja nem tudott feldolgozni és mély depresszióba zuhant. A boszorkány arra használta az ős mágiát, hogy apja lelkéből kiszívja a fájdalmát, és elzárja egy tárolóba, (ez a kinyert fájdalom lett a későbbiekben az a sötét mágia, amit Ranrok is használt). Később a roxforti diákokon kísérletezett és Bragbort, a koboldot bízta meg, hogy építsen az iskola alatti tárnákban egy hatalmas mágikus tárolót a már nagy mennyiségű sötét erőnek, melyet összegyűjtött. A négy Őrző, akik szintén professzorok voltak a varázsló képzőben, rájöttek Isidora titkára és együttes erővel legyőzték a nőt. Az Őrzők védték az ős mágia titkát és tárnát, mely a sötét erő otthonává vált.

Theophilus Harlow

Sötét varázsló, Victor Rookwood jobbkeze. Leginkább mágikus teremtmények befogására és kínzására szakosodott. Natsai Onai, a griffendéles barátunk, titkon alapos nyomozásba kezd a férfi után. Mikor két hippogriffet ver láncra, köztük Highwinget, Natty-vel útnak indulunk, hogy kiszabadítsuk őket. Harlow segédkezik Rookwoodnak, mikor karakterünket orvul elrabolják. Később meg hamis levelet küld Natty-nek, hogy magához csalja a lányt és végezzen vele, de mi is elkísérjük őt. Legyőzzük a férfit, aki utolsó leheletével megátkozza karakterünket a Cruciatus átokkal, de a griffendéles lány gazella alakjában a fénycsóva elé veti magát. Ekkor megjelennek a felnőttek, akik harcképtelenné teszik a férfit. 

Köszönöm, hogy újfent velem voltatok! 

Írta: Samantha Krüger, Solaris








0 comments:

Megjegyzés küldése