Pages

2018. november 18., vasárnap

Kedves Boszi olvasók! 

Egy kis kihagyás után ismét itt a bájitalos rovat egy újabb cikkel. Egy rendkívül hasznos, gyógyító hatású főzetet hoztam nektek. Olvassátok figyelemmel! 

 CARAWLY-SYRUP 


 Hozzávalók: 
-2 szárított bambuszlevél 
-4 csepp szalamandravér 
-1 toll egy éjfekete bagolytól 
-1 dl karmazsinpirosra színezett pitypang 
-3 kiskanál szárított áfonya 


Elkészítés: Az üstünket nagy láng felett megtöltjük vízzel (kb. 1-2 deciliterre lesz szükség), melyet folyamatosan kavargatunk. Amikor a víz eléri a 68 fokos melegséget, cseppenként hozzáadjuk a szalamandravért. Ekkor elvégezzük a varázslatot mellyel a főzet "önmagát keveri". Ha ezzel megvagyunk, a főzet vöröslik, s mintha egy örvény keletkezne az üstben, úgy kavarog a sötét ital. Beletesszük az italba a bambuszleveleket-de figyeljenek: csak szárított, egészben lévő leveleket rakhatnak bele! Az eddig meglévő italból lassan szállni kezd egyfajta bódító hatású gőz: ezért kérem, ne hajoljanak túlságosan közel az üsthöz, ha nem szeretnének összeesni! 

Ha ez is megvan, akkor következik a pitypang. Ezt a "rufus" igével tudjuk vörösre változtatni. Lassan beletesszük az üstbe, melyben lassan elég a vérvörös virág. Ekkor leállítjuk a főzet "önkeverését", és a saját kezünkkel kavarjuk meg az italt: az óra járásával ellentétesen, pontosan 5-ször. Utolsó hozzávalóként az áfonyát is beleszórjuk az italba. Ha az áfonyát jól elkevertük, akkor a főzet rejtélyes, lilás színt ölt, s abbamarad a gáz gomolygása is, helyét csillámlás veszi át. Ha ez a szert, egy éjfekete bagoly tollával egy mérgezett sebre kenjük, az semlegesíti a mérget. 
De vigyázzunk: amennyiben nem fekete bagoly tollával tesszük ezt meg, csak felgyorsítjuk a méreg terjedését, s felerősítjük annak hatását! 

 Remélem tetszett az eheti cikk! 

Ha igen tartsanak velem jövőhéten is! 

Addig is varázslatos hetet! /* 

 Rosalita Grime, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése