Pages

2018. október 10., szerda

Darrycastle-i Denevérek – Vratsa Vultures






Játékidő: 9 óra 12 perc
Végeredmény: 370-370
A jegyek már hetekkel ezelőtt mind elfogytak, még a luxus páholy is színültig volt híres-neves mágusokkal. Mindenkin látszott az idegesség, hiszen senki sem számított rá, hogy az idő ennyire szélsőséges lesz. Alig fél órával ezelőtt még verőfényes napsütésben ültünk a lelátón, azután nem sokkal máris lógni kezdett az eső lába. Mind a játékosok, mind a szurkolók aggodalmasan pillantottak fel az égre.
A bolgár csapat skarlát denevérrel díszített fekete talárban, míg az észak-írek vörös-fehérben léptek a pályára. A két csapatkapitány kezet fogott egymással, majd a játékvezető belefújt a sípjába. Ezzel kezdetét is vette a játék. Brown a bolgár Ivanov kezéből verte ki a kvaffot nagy merészen, és Blacknek passzolva megiramodtak az ellenfél karikái felé. Dimitrov és Petrov nem álltak a helyzet magaslatán: előbbi egy óvatlan mozdulattal társa koponyájába préselte annak orrát, és ezzel megfosztotta Petrovot 38 értékes játékperctől, míg az orvosi stáb ismét játékképessé nem tette a terelőt. Talán ez adta a sok felszabadult teret és lehetőséget a denevéreknek, akik minden lehetőséget megragadtak, hogy pontokat szerezzek csapatuk számára. Két terelőjük többnyire a még pályán lévő Dimitrovot próbálta meg kiütni - de a bolgár nem hagyta magát, sőt, fél méteren sem múlott, hogy eltalálja McGregort. A 38 perces emberhátrány 70 pontot jelentett a fekete mezeseknek. Petrov visszatértével azonban harcikedvük is visszatért a bolgároknak, akik aztán még a saját térfelük elhagyását is megnehezítették az ellenfél számára. Jones és Brown ugyan sok helyzetet állított meg, de így sem voltak képesek sokáig feltartani a fekete mezeseket.
Merlin szakállára! A játéknak ismét meg kellett álljon 2 óra 52 percnél, mert Hrisztova az öklét rázva reklamált a bírónál. A bolgárok egyik hajtója folyamatosan saját mezét rángatva és mutogatva az amúgy teljesen ártatlan Prestonra. A fél csapat odagyűlt, mindenki egyszerre próbálta meg fenyegetni és elmagyarázni a történteket szerencsétlen játékvezetőnek, egymást túlkiabálva. A vita azzal végződött, hogy Hrisztova rávetette magát a magyarázkodó Prestonra, hogy móresre tanítsa az észak-írt. Mindeközben Preston kis híján leesett a seprűjéről, szerencséjére Brown elkapta őt. Ezen a ponton a bírónál is betelt a pohár: kiállította az éppen Brownt rángató Igort, aki erre heves ellenkezésbe kezdett, és majdnem a bírónak is nekiment. Az ítélet 7 perc dulakodás után született meg: 3 hónapos eltiltás. A meccs lassan visszarázódott az eredeti medrébe, miután a bolgár hajtó háborogva elhagyta a pályát, és leérve a kispadon verte szét a seprűjét. Ugyan létszámfölényben voltak az észak-írek, de a Vratsa továbbra is egymás után dobta a gólokat. A kilencedik órában az állás 220-370; a bolgár rajongók egyre elkeseredettebben figyelik, ahogy az észak-ír hajtók rendületlenül bombázzák. Ekkor tűnik fel a fogópáros, szorosan egymás sarkában manőverezve. Mindenki egyből a vadul cikázó cikesz figyeli, amely eltűnik az öltöző egyik nyitva felejtett ajtaján. Evans úgy dönt, hogy megkerüli, és a stadion kijáratánál vár a cikeszre, míg a vakmerő Ilieva a folyosón végig száguldva üldözi az aranylabdát. Az eredmény, ugyan a nézők szemétől távol, de eldőlt: 370-370 ponttal a két csapat fej-fej mellett állt, de mégis a Vratsa Vultures nyert, hiszen övéké lett a cikesz.

0 comments:

Megjegyzés küldése