Pages

2017. január 30., hétfő

Miért nem szeretik a mugli diákok az iskolai egyenruhát?

Köszöntöm a Mugli világ rovat olvasóit. 

Ma a mugli iskolák egyenruháiról lesz szó. Néhány napja visszamentem egy előbbi cikkemben leírt iskolába, a Szent Mária Kengurucsizma Iskolába. Mint legelőször, most is szívélyesen fogadtak. Mrs. Wooster, az igazgatónő, régi jó barátnőként üdvözölt engem. Miután a kötelező kérdéseken túlestünk, mint például a "Hogy van?", rögtön rátértem mostani témánkra. 

Szerkesztő: Nos, rátérnék a mostani itt tartózkodásom okára. 
Mrs. Wooster: Halljuk, kedves. *mosolyog* 
Szerkesztő: Mit gondol, mitől annyira népszerűtlen a diákok körében az iskolai egyenruha? 
Mrs. Wooster: Vagy úgy...*gondolkodik* Szerintem az is, közrejátszhat ebben a nagy ellenszenvben az egyenruha iránt, hogy nincs engedélyük a saját egyéniségüket megmutatni. 
Szerkesztő: Esetleg megkérdezhetek néhány diákot is? 
Mrs. Wooster: Természetesen. *mosolyog* Menjünk. 

Ezután a beszélgetés után el is indultunk egy terem felé. Ahogy beértünk a helyiségbe, nagyon hasonlított az egy bájitaltanteremre, de mégis más volt. A diákok négyfős padokban ültek, melyekből tíz darab volt a teremben. A tanulók azonnal felfigyeltek rám és a mikrofonomra, így el is kezdtek sutyorogni. Egy padhoz érve mosolyogva megszólítottam a diákokat, mint később kiderült nem hiába. Mivel sok érdekes dolgot mondtak. 

Szerkesztő: Mit gondoltok az iskolai egyenruhátokról? 
Első diák: Hát...nem annyira tetszik, mivel nem tudom megmutatni az igazi személyiségem és túl konzervatív. 
Második diák: Nekem sem tetszik, egyrészt azért, amit Charlotte elmondott, de azért is, mert kötelező. *nevetés* 
Harmadik diák: Számomra nincs különösebb baj az egyenruhával, leszámítva azt, hogy plusz költség, hisz meg kellett anyáékkal vennünk, ahelyett, hogy a saját ruháim jók lettek volna. 
Szerkesztő: *mosolyog* Köszönöm a válaszaitokat. Sziasztok. 
Diákok: Szia! 

Kilépve a teremből, Mrs. Woosterrel még megittunk egy-egy csésze teát, majd elköszöntünk egymástól, majd biztonságos helyre érve hopponáltam a szerkesztőség épületéhez. Összegezve a megtudtakat, három fő oka van annak, hogy a mugli tanulók nem szívlelik az iskolai egyenruhát.
Az első ok, hogy a személyiségüket bezárja egy kis helyre, ahol annyira nem tud kibontakozni a gyerek. (Egyrészt szerintem is nyomós indok ez a dolog.) 
A második ok, hogy kötelező. Való igaz, a diákok nem annyira szeretik az ilyen dolgokat. (Nézzük például a kötelező olvasmányokat is.) 
A harmadik problémájuk a költség volt. Hiszen ahelyett, hogy a saját meglévő ruháikat tudnák hordani, meg kell venniük minden szükséges ruhadarabot az iskolába, a hétköznapi viselettől a torna-és ünnepi ruházatig. 

Ennyi lett volna a Mugli világ rovat most. Boszorkányosan szép napot! 

írta: Gina Cobbler, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése