Pages

2012. január 26., csütörtök

Prefektus lettem - Interjú Lisa McDevonnal (Caminus) és Rosalie Luna Montgomeryvel (Solaris)


Az idei 1. interjús cikkemben Lisa McDevont és Rosalie Luna Montgomeryt fogom faggatni én, Mike Halsey! :)

***

- Sziasztok Lányok! Örülök, hogy erre a mágikus napra sikerült összehozni az interjúnkat. A jó idő miatt, úgy gondoltam, hogy a függőhídon nyugisan elbeszélgetve tartsuk meg az interjút. A mai délutánon a prefektusi kinevezésetekről és az iskolai életetekről lenne szó! :) Ugye nem baj, ha purlicer pennát használok? - kérdeztem, mikor a táskámba nyúltam.

- Nyugodtan, de ne költsön hozzá a penna!- válaszolt frappánsan Rosalie.

- Semmi gond, csak remélem, hogy nem Rita Vitrol félét! - toldotta meg Lisa.

- Nem, ez egy teljesen normális penna - nyugtattam meg Lisát.

Kis időnyi teaszürcsölés és süteményevés után, elkezdtem a kérdések feltételét. A következő sorokban erről olvashatnak.

- Tudom régen volt, de milyen volt az 1. évetek itt a Grácián? Akkor gondoltátok-e, hogy prefektus lesz belőletek?

- Én nagyon félénk elsős voltam (mosolyog) ... Aztán valahogy mindenki kiment a suliból, aki idősebb lett, és azt vettem észre, hogy én vagyok soron, mint prefektus. Már a harmadik éve, hogy én töltöm be ezt a posztot – szólt Rosalie.

- Méghozzá kiválóan! - tettem hozzá.

- Köszönöm. Igyekszem támogatni a kisebbeket, hiszen én is rengeteg támogatást kaptam, és hát, rá is szorultam.

- Nos, az első év igazán különleges. A beilleszkedés a legnagyobb kihívás benne, de ha megvan, akkor az ember úgy érzi, hogy egy nagy családba érkezett. Aztán a tananyagok megoldása is egy fajta próbatétel. Fantázia szükségeltetik hozzá. Személy szerint nem gondoltam, hogy prefektus leszek, de nagy öröm számomra, hogy ezt a posztot betölthetem.

- Teljesen egyetértek veled, Lisa!

- Mit gondoltok a süveg választásáról, jól döntött? Milyen a házatok légköre?

- Először azt gondoltam, mindenhova való vagyok, csak a Solarisba nem, de nagyon nagyot tévedtem. Ez az a ház, ami teljesen én vagyok. A mi házunk tantárgya az asztrológia, amit nagyon szeretek. A Solarisok álmodozóak, de vigyázni kell velük, nem tudhatod melyik oldalon állnak.

- Nagyon érdekes ez a meghatározás, mesélnél egy solarisos átlag napjáról, Rosalie? :)

- Mivel mi álmodozóak vagyunk, így szeretünk aludni és álmodni. Azonban szeretjük hasznosan eltölteni a napunkat, így feleslegesen nem lustálkodunk. Miután véget értek az óráink, sokszor kimegyünk a szabadba és ott írjuk a házikat, közösen. Este pedig a klubhelyiségünkben játszunk vagy a csillagokat nézegetjük. Ugyanis a mi klubhelyiségünk egy toronyban van, de többet nem árulhatok el róla.

- Liz, te, hogyan vélekedsz a süveg választásáról?

- A süveg döntésével maximálisan meg vagyok elégedve. Véleményem szerint helyesen döntött. A ház légköre, ismételni tudom magam, családias. Testvérek között érzi magát az ember, bárki számíthat a másikra bármikor és bármiben.

- Téged is kérdeznélek, milyen egy caminusos diák átlag napja, Lisa?

- Kora reggel kelés, azért mert sokan még órákig tudnak az ágyban hemperegni, aztán délelőtt és délután az órák. Késő délután legtöbb esetben tanulás és házi írás, meg persze szórakozás. Ez alatt a köpkövezést értem általában. Este takarodókor az alsóbb évesek lefekszenek, a nagyobbak a kandallónál beszélgetnek vagy épp tekeregnek valahol - khm - nehéz feladat lesz összeterelni őket.

- Érdekes lehet Caminusosnak lenni!:)

- Melyik az a tantárgy amelyhez a legtöbb tehetségetek van, miért ez a kedvencetek?

- Természetesen az asztronómia. Sokat fürkésszük a csillagokat, a világűrt. De közel állnak hozzánk a legendás lények is. Én személy szerint például nagyon szeretem a sárkányokat! - mesélte Miss. Montgomery.

- A Sötét Varázslatok Kivédése és az Átváltoztatástan a legnépszerűbb a caminusos diákok körében. A sötét varázslók elleni harc szerintem vérünkben van, az átváltoztatás pedig érdekes, az animágiához kapcsolódik, ami mindenkit érdekel - válaszolta Lisa.

- Személy szerint, nekem is ez a két tantárgy a kedvencem, Lisa! :)

- Gyerekek, mesélnétek róla, hogy mik a terveitek illetve az álmaitok az iskola elvégzése után?

- Én még nem döntöttem, de két dolog felé is hajlok. Az egyik a sárkánykutató, a másik pedig a kviddicsjátékos. Bár az előbbire több esélyem van, a profi kviddicssztár valószínűleg csak álom marad. Bár ki tudja mit hoz a jövő, nemde? - taglalta Rosalie a terveit. 

- Sok sikert kívánok, mindkettő választásra!

- Köszönöm. – mosolyodott el a Solarisos hölgy.

- Lisa, ha jól tudom, te már teljesen tisztában vagy a céljaiddal, mesélnél róluk?

- Én a professzori karban szeretnék elhelyezkedni vagy édesapám után szeretnék a szabadalmi hivatalban dolgozni és tevékenykedni, de mégis csak az elsőt fogom hivatásként választani.

- Sok sikert kívánok, McDevon professzor!

- Hogyan ért, hogy a 16. tanévben ti lettetek a házaitok prefektusa?

- Mivel én vagyok a legidősebb, reménykedtem benne, hogy én leszek. Szeretem ezt csinálni! - mondta Rosalie.

- És nagy gyakorlattal is rendelkezel!- tettem hozzá.

- Hát, fogjuk rá. Azért Lisa profibb! - itt rámosolygott Lisára.

- Őszintén szólva meglepődtem, de örültem a hírnek, így több lehetőségem nyílik megismerkedni az elsősökkel és eligazgathatom őket. Valamint így belekóstolhatok a professzori feladatkörbe -válaszolt Lisa.

- Mesélnétek nekem egy prefektus átlagos napjáról? Mennyi dolgotok van?

- Igazából én elég elnéző vagyok a kisebbekkel, így nem olyan sok. Nem szólok rájuk mindenért, csak akkor, ha valakit bántanak. Ezt nem szabadna egy prefektus szájából hallani, de néha még egy trágyagránát-buliban is benne vagyok. Azt hiszem, nem vagyok az a szigorú prefi, de elsősorban szerintem nem is ez a feladatom, hanem hogy segítsek.

- Biztos vagyok benne Rosalie, hogy nagyon jól végzed a feladatod! És szerintem, teljesen jó, hogy ilyen laza prefi vagy!:)

- Köszönöm.

- Leginkább az első évesek okoznak nagyobb feladatot. útba kell őket igazítani és részletesebben meg kell őket ismertetni a szabályokkal. A felsőbb évesekkel nincs nagy gond, csak néha a folyosón történő éjszakai párbajokba kell beavatkozni, illetve a kóborlókat kell kissé megdorgálni meg persze a házirend különböző pontjait eszükbe kell juttatni. Egy prefektusi nap a fentebb említett okokból kifolyólag más. Ugyanakkor kelünk és járunk órákra, mint mások, viszont ügyelnünk kell a rendre, valamint külön fürdőnk van, ami felettébb kellemes pihenést nyújt egy fárasztó nap után - meséli Lisa.

- Nekem mondod? :) - szóltam.

- Köszönöm az interjút, nagy segítségemre voltatok! Utolsó lépésként pedig, ha nem bánjátok egy képet készítenék, mely a cikk mellett megjelenthet. :)

Írta: Mike Halsey, Arcanus

1 megjegyzés:

Grácia Roxfort írta...

Szuper riport, gratulálunk hozzá :)

Megjegyzés küldése