Pages

2012. január 15., vasárnap

A Christie nővérek újabb krimit írtak!


A krimi koronázatlan nővérei Agatha és Molly Christie újra alakítottak! 
Mint tudjuk Agatha elzárkózott a varázsvilágtól és mugliként éli életét, de a könyveket együtt írják, mind a mugli- és a varázsvilág számára. Az írások a Halál a felhők között és a Halál a Tűzvillámon címet kapták. A történetek tartalma nem tér el egymástól, így mind a két világ lakói örömmel fogják fogadni az új könyveket. Mollyék voltak olyan kedves és mellékelték nekem az írásaik tartalmát. Mind a kettő írás fantasztikusra sikerült a tartalom alapján, ajánlatos őket elolvasni.


Agatha Chrisitie - Halál a felhők között
Beszállás! A Prometheus utasszállító repülőgép rögtön indul Párizsból Croydonba! Huszonegy utas és két légiutas-kísérő elfoglalja a helyét, majd a gép a magasba emelkedik. A gép két kabinjából a hátsóban vegyes társaság gyűlik össze: angol fodrászkislány, francia régészek, angol fogorvos, két arisztokrata hölgy, francia öregasszony és egy nagy bajszú kis belga. A második ülésen az ebéd utáni kávé mellett elszunyókál az öregasszony. A kilencedik ülésen szenved a kis belga. Az ötödik és hatodik ülésen vitatkozik a két régész. A tizenkettedik ülésen a fogorvos udvarolni próbál a tizenhatodik ülésen ülő a fodrászlánynak. A légiutas-kísérők fel-alá rohangálnak. Egy darázs döng, majd csatt!, lecsapja valaki. A második ülésen csak nincs valami baj? Az öregasszony feje félrebillen, nem mozdul. Micsoda szerencse, hogy a kilencedik ülésen a kis belga azonnal magához tér, amint földet ér a gép. Poirot életében először gyanúsítottként kezdi a nyomozást, de szerencsére nem úgy fejezi be.


Molly Christie - Halál a Tűzvillámon: Felszállás! 
A Promotheus seprűtúra rögtön indul Párizsból Croydonba! Huszonegy utas és két légiutas-kísérő elfoglalja a helyét, majd a seprűk a magasba emelkednek. A hátsó sorokban vegyes társaság gyűlik össze: griffendéles diáklány, francia átoktörők, angol gyógyítók, két arisztokrata hölgy, francia öregasszony és egy nagy szakállú belga. A második ülésen az ebéd utáni kávé mellett elszunyókál az öregasszony. A kilencedik ülésen szenved a kis belga. Az ötödik és hatodik ülésen vitatkozik a két átoktörő. A tizenkettedik ülésen a gyógyító udvarolni próbál a tizenhatodik ülésen ülő diáklánynak. A légiutas-kísérők fel-alá rohangálnak. Egy darázs döng, majd - Immobilus!, levarázsolja valaki. A második ülésen csak nincs valami baj? Az öregasszony feje félrebillen, nem mozdul. Micsoda szerencse, hogy a kilencedik ülésen a kis belga azonnal magához tér, amint földet ér a gép. Peiret életében először gyanúsítottként kezdi a nyomozást, de szerencsére nem úgy fejezi be.


Az írások megjelennek a Czirkonyai és Patzában január 5-én. Áruk 2 galleon és 25 sarló. Jó szórakozást a könyvekhez! 


Írta: Mike Halsey, Arcanus

3 comments:

Harangi Anna írta...

Én még csak a mugli változatot olvastam, az nagyon jó, a Halál a Tűzvillámon-t meg meg is rendelem a Patzából. :)))

Victoria írta...

Nekem meg épp Molly Christie példánya van csak meg. :) Még nem igazán tudtam eldönteni, hogy a mugli változatot megvásárolom-e. :)

Zsozsó írta...

Nekem is az Agatha féle van meg, sajnos még nem volt időm a másik példányt is megvenni, de sietni kell! Azt pletykálják, hogy úgy viszik őket mint a cukrot!:D

Megjegyzés küldése