Pages

2010. október 17., vasárnap

Mugliknak is segített




A
Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotályban gyógyítóként dolgozó Hermann Glireyhoz a héten különös kéréssel fordult egy mágus, Mr Urm. Urm felesége varázstalan személy – vagyis mugli -, és már hetek óta betegség gyötörte. A beteg hölgyön egyik mugli kórházban sem tudtak segíteni, Mr Urm már feladta a reményt, félt, hogy elveszti szeretett feleségét. Mikor az egyik kórházban a vezető orvos (a gyógyítónak megfelelő személy, ám a muglik orvosnak nevezik), közölte Mr Urmmal, hogy a felesége a halálán van, Urm elhatározta, hogy megpróbálja a varázslatot segítségül hívni. Így ment Doktor Glireyhoz, aki köztudottan kiváló bájitalfőző, és arra kérte őt, hogy bájitallal gyógyítsa meg a feleségét. Glirey meglepődött a szokatlan kérésen, ám megígérte, hogy még aznap felkeresi őket, és megpróbál segíteni a haldokló muglin.


Doktor Glirey délután érkezett meg a mugli kórházba, s a legnagyobb titokban itatott a hölggyel egy gyógyító-italt, melyet maga Glirey fejlesztett ki. A mugli hölgy először nem érzett változást, de pár perc múlva visszatért a szín addig sápadt arcába, és egy óra múltán teljesen meggyógyult. Mr Urm annyira megörült, hogy elkiabálta magát: - Ez a férfi meggyógyította a feleségem!

A mugli kórház orvosai és Mr Urm rendkívül hálás volt Glireynek, s a főorvos megkérte Glireyt, hogy adja meg a receptjét a csodagyógyszernek. Doktor Glirey vonakodott
, tudván, hogy bájital-receptet kért a férfi, nem pedig muglit, ám azt felelte, hogy később küld majd pár fiolányi kész ,,gyógyszert”, így titokban tartva az ital mivoltát.


A bájital azóta már három embernek segített, és mind a muglik, mind a varázslók hálásnak Doktor Glireynek.

Vanessa A. Pellax

0 comments:

Megjegyzés küldése