Pages

2010. június 4., péntek

Mennyire vonzod a pénzt?


A pénz is, mint minden más energia, ami áramolhat szabadon, vagy blokkoltan is akadozva. A számmisztika segítségével megtudhatod, milyen módon tudsz legkönnyebben eljutni az anyagi bőséghez.

Ahhoz, hogy akadálymentesen áramoljon a pénz az életedben, meg kell találnod a valódi személyiségedhez passzoló pénzkeresési módszert. Van, akinek szinte börtön egy munkahely, és függetlenül sokkal nagyobb teljesítményre képes, de van akinél épp az ellenkezője igaz. Szabadúszóként, vagy vállalkozóként csak elúszna, számára épp a munkahely rendszere adja meg azt a keretet, amire szüksége van.

Így számold ki:
Most csak a születésnapod számára lesz szükséged, írd le egy lapra, hányadikán születtél. Ha egyjegyű ez a szám, akkor nem kell mást tenned, mint kikeresni a számok közül a leírást.
Ha kétjegyű a születésnapod, pl.: 27-én születtél, akkor a szokásos módon egyszerűsítsd egyjegyűre a számot, azaz add össze a két számjegyet. 2+7=9.


1
Az 1-es kifejezetten jó szám pénzügyi szempontból. Az 1-es szülötteknek ugyanis nem szokott különösebb gondot okozni a pénzkeresés, mert elég céltudatosak, magabiztosak és talpraesettek ahhoz, hogy találjanak annyit, amennyire szükségük van. Ha ez még sincs így, akkor valami blokkolja a kreatív energiáikat. Előfordulhat, hogy ez a valami egy munkahely. Nem könnyen viselik ugyanis a kötöttségeket, és az alá-fölérendelt viszonyt. Már ha ők a beosztottak. A vezetői székben már jobban érzik magukat. Alapvetően meg is célozzák a főnöki pozíciót, de még jobb lenne, ha saját vállalkozásba kezdenének. Ha egy 1-esnek van elég bátorsága egy saját vállalkozás beindításához, nagy valószínűséggel a többszörösét megkeresi, mint alkalmazottként. Az 1-es szülötteknél tehát az a legfontosabb, hogy törekedjen a függetlenségre. Ebben az esetben, szinte mágnesként fogják vonzani a pénzt.

2
A 2-esek tipikus beosztott típusok, akiknek szükségük van egy nagyvállalat biztonságos kereteire. Kedvelik a munkahelyi légkört, azt az érzést, hogy tartoznak valahová. A saját vállalkozáshoz nem elég magabiztosak, hatékonyabban tudnak dolgozni, ha tisztén körülhatárolt feladataik vannak. Az idővel sem gazdálkodnak túl jól, egyéni vállalkozóként valószínűleg elúsznának a munkával. A 2-esek nagyon jó csapatjátékosok, szeretnek másokkal együttműködni. Kompromisszum készek és megbízhatók. Anyagi szempontból inkább a középmezőnybe tartoznak, mert befolyásolhatóságuknak köszönhetően életük során legalább egyszer biztos, hogy valaki csőbe húzza őket. Jóhiszeműségükből adódóan sok pénzt veszíthetnek. Érdemes megszívlelniük, hogy mindig legyen vésztartalékuk, amihez csak a legnagyobb baj esetén nyúlnak. Ennek tudata biztonságérzetet nyújt a számukra. A 2-eseknek érdemes pénzügyi kérdésekben is a megérzéseikre hallgatniuk.

3
A 3-asok kreatívan keresik meg a pénzt. Alapvetően nincsen pénzügyi gondjuk, mert mindig kitalálnak valamit, amiből épp annyi bevételhez juthatnak, hogy fedezzék aktuális vágyaikat.
Tele vannak ötletekkel, melyeket arra is felhasználhatnak, hogy megteremtsék a bőséget az életükben. A 3-as egy kiapadhatatlan forrás, semmi más dolguk nincs, mint elkezdeni megvalósítani az ötleteiket. Sajnos a 3-asok hajlamosak félbehagyni terveiket, így előfordulhat, hogy a következetesség hiánya miatt pénzzavarba kerülnek. Hajlamosak a szétszórtságra és a felelőtlenségre is, így az sincs kizárva, hogy elveszítenek pénzt, vagy észre sem veszik, hogy valaki megkárosította őket. A pénz szabad áramlásához tehát a 3-asok alapszabálya, hogy a kreativitásuknak szabad teret adjanak, illetve mindig tartsák szem előtt, hogy a tervek kivitelezéséhez és megvalósításához kitartásra is szükség van.

4
A 4-ea az a típus, aki hajlandó keményen megdolgozni a pénzért, ezért a 4-esek életük során fokozatosan egyre nagyobb jövedelemre tesznek szert. Kerülik a szerencsejátékokat, nem vonzzák a kockázatos befektetések, így lassan, de biztosan áramlik hozzájuk egyre több pénz. Életük második felében általában a tehetősebbek közé tartoznak, akárhonnan is indultak. Nagy előnyük, hogy nem csak szorgalmasak, de be is osztják, amijük van. Nem költekeznek felelőtlenül. A 4-esek számára az a legjobb módszer a pénzkereséshez, ha akár a ranglétra legaljáról is, de lekezdenek minél korábban dolgozni, és a tapasztalatszerzésre koncentrálnak, ami hozzásegíti majd őket, hogy egyre feljebb jussanak. Ha türelmesek, akkor biztosak lehetnek abban, hogy a munka gyümölcse beérik, és anyagi téren nem lesz okuk a panaszra. A 4-esek azzal blokkolhatják a pénz áramlásának természetes folyamát, ha nem mernek költekezni, és túlzásba viszik a spórolást.

5
Az 5-ös szám szerencsésnek számít pénzügyi szempontból. Mivel nagyvonalúak, az élet is nagyvonalúan bánik velük. Csak ki kell gondolniuk, mire vágynak, és nemsokára jön egy lehetőség, mely segítségével valóra válthatják, amit kigondoltak. Optimista alaptermészetüknek köszönhetően az átmeneti pénzzavarból mindig hamar kijönnek. Ehhez azonban nyitottnak kell maradniuk minden újra és lehetőségre. Az 5-ösök számára alapvető szempont a rugalmasság, a nyitottság. Azzal tudják igazán kiaknázni a bőségkosarat, ha utat engednek az állandó változásnak, ha mindig képesek megújulni, illetve meglovagolni az aktuális trendeket. Az 5-ösöknek meg kell tanulniuk élni a szerencséjükkel. Csak nyitott szemmel kell járniuk, hiszen minden élethelyzetben, mindig ott van körülöttük a lehetőség a megoldásra, csak észre kell venniük.

6
A 6-os a szolgálat száma, ami nem feltétlenül jár kéz a kézben a nagy anyagi megbecsüléssel. Ösztönösen olyan szakmák felé vonzódnak, ahol másokon segíthetnek. Alapvetően szeretik a kényelmet és a szép környezetet, de nincs szükségük luxusra. Általában igyekeznek a társadalmi konvenciók szerint élni, kerülik az extravaganciát, a nagyzolást. Az értékrendjük alapvetően az emberiesség és mások életének jobbá tételéről szól. A 6-osok akkor teszik jól, ha szívükkel keresik a pénzt. Ha képességeiket mások életének szebbé tételére fordítják, és olyan feladatokat vállalnak, ahol gondoskodhatnak másokról, azzal be tudják vonzani a pénzt az életükbe, és megkaphatnak mindent, amire szükségük van. A pénz szabad áramlását a 6-osok a túlzott mártíromsággal tudják blokkolni.

7
A 7-es egy intellektuális és érzelmileg távolságtartó szám. Sok bölcsész és tudós születik 7-es rezgéssel, számukra egyértelműen másodrangú a vagyon. Energiájuk legnagyobb részét saját maguk képzésére fordítják, ami azonban idővel anyagi hasznot is hozhat. A 7-esek számára fontos, hogy kövessék azt, amit a szívük diktál. Jól teszik, ha nem veszik számításba az anyagiakat, hiszen, ha azzal foglalkoznak, amire igazán születtek, akkor kimagasló teljesítményt nyújtanak, amivel szinte észrevétlenül a pénzt is bevonzzák az életükbe. A gyakorlatiasság bizonyos fokú hiánya hátráltatná őket a sikerek elérésében, ha üzleti területen próbálkoznának. A 7-es intellektuális szám, akkor járnak a legjobban, ha szellemi kapacitásukat maximálisan kiaknázzák. Ha így tesznek, akkor nem kell attól tartaniuk, hogy az élet anyagilag korlátozottabb sorsra predesztinálná őket.

8
A 8-as igen jónak számít pénzügyi szempontból. A 8-as szülöttek szinte magnetikusan vonzzák magukhoz a pénzt és a jó üzleti lehetőségeket. Mivel igen céltudatosak, és nem ismernek lehetetlent, addig küzdenek, amíg meg nem szerzik, amit akarnak. Ha túlságosan a pénz bűvkörébe kerülnek, egy idő után törtető érdekemberré válnak, akik semmi mással nem törődnek, csak saját érdekeiket tartják szem előtt. Érdemes azonban egy ponton megállni, és módosítani az értékrendet. Sok 8-as jut el arra a felismerésre, hogy a pénz nem boldogít, de ezt csak akkor hiszik el, amikor a saját bőrükön tapasztalják. A 8-asok bármibe is fognak, az biztos, hogy anyagi sikert hoz. Érdemes lenne olyan célokat kitűzniük és energiájukat olyan feladatokra koncentrálni, melyek magasabb értékeket képviselnek. Ha jó ügy mellé állnak, akkor a pénzen túl megbecsülésben is részesülhetnek.

9
A 9-es hasonlóan a 6-oshoz a szolgálat száma, tehát nem igazán jó pénzügyi szempontból, de ez a 9-eseknek általában nem okoz különösebb fennakadást. A 9-es szülöttek nagylelkűek, és mindenkit meg akarnak menteni, ezért nem jellemző rájuk, hogy egyéni anyagi céljaikkal foglalkoznának. Túlságosan empatikusak, és mások szenvedésén minden áron enyhíteni akarnak. Lelki beállítottságuk nem engedi, hogy szenvedni, vagy nélkülözni hagyjanak másokat. Sok közülük mentős, ápoló, terapeuta, szociális munkás. Egy 9-es számára sokkal fontosabb, hogy megtalálja lelkének kedves, humánus elfoglaltságot, és nap, mint nap érezze, hogy van értelme annak, amit tesz, mint hogy anyagi bőségben éljen. Ha azonban felvállalják a magasabb célokat, és másokat feltétel nélkül segítenek, akkor az élet gondoskodni fog arról, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt.


Írta: Susan Jessica Gartner
Forrás: Női portál

7 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Elvileg én hatos vagyok. Részben igaz, részben hamis :P

Victoria Vulpine írta...

Én pedig 9-es és nem igazán talált el. :D

Kleo írta...

én 7-es vagyok, az a rész nem igaz hogy bölcsész, mert őket annyira nem bírom, de az a része viszont igaz, hogy inkább tanulnék mindig, és erre van szükségem pénzre főleg, és utána a többi dolog. :)
Ez is érdekes cikk!
Angi

Susan Jessica Gartner írta...

Szia Angi!
Bocsi, csak betájolnám magam. Te ki vagy? :D

Victoria Vulpine írta...

Angelica professzor, jó Önt itt látni! :))

Susan Jessica Gartner írta...

Pff, elnézést! Ez eszembe sem jutott, professzor :P

Kleo írta...

Jah, gondoltam felnézek ide is, szabadidőmben :D

Megjegyzés küldése