Pages

2010. június 20., vasárnap

Előképzés diákoknak: Gyógyítási kurzus



A Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotály az augusztus 1. és 30. közé eső nyári szünet idején előképző kurzust tart a gyógyítás iránt érdeklődő fiataloknak.

A kurzus ötlete Johnatan Spark főgyógyító fejéből pattant ki, aki készségesen válaszolt a riporterek kérdésire a 18-án megrendezett sajtótájékoztatón.

- Milyen cél vezérelte Önöket, mikor kihirdették ezt a kurzust?
- Nos, hiába tagadjuk, manapság egyre kevesebb végzős diák fordul a gyógyítás művészete felé, hogy hivatásának válassza. Ez erősen megcsappantja az ispotályokban tevékenykedők számát, s az esetleges emberhiány az ellátás gyengüléséhez vezet. Ezért tartjuk fontosnak, hogy a fiatalok figyelmét újra a gyógyítási pálya felé fordítsuk.
- Azért a varázslócsaládok pénztárcája is véges. Mennyibe kerül egy ilyen kurzus?
- Emiatt nem kell aggódniuk. A képzés teljesen díjmentes, mivel a Minisztérium örömmel támogatta az ötletünket, s keretet biztosított a programunkhoz.
- Kiknek a jelentkezését várják?
- Minden olyan fiatalt szívesen látunk, aki már iskolába járhat, tehát betöltötte 11. életévét.
- Úgy gondolják, hogy egy 11 éves gyermek már érdeklődhet egy ilyen felelősségteljes munka iránt?
- Minden korosztálynak, évfolyamnak, más-más programokkal, előadásokkal készültünk, amelyek koruknak megfelelőek. Természetesen egy 11 éves gyermeket nem boncolásra fogunk invitálni. Az első kérdésre pedig az a válaszom, hogy a gyógyítói tehetség már igen hamar megjelenik, s ha ezt felfedezzük egy gyermekben, s a diák sem tartózkodik a gyógyítói pályától, akkor tudjuk egyengetni, támogatni az útját.
- Hol szállásolják el a diákokat a kurzus idejére? Milyen körülmények között kell lakniuk?
- A Minisztérium ebben is segítségünkre volt, s biztosítottak egy szállót, ami igen közel esik az Ispotályhoz. 2-4 ágyas szobák állnak a diákok rendelkezezésére, s minden helyiséghez külön fürdő tartozik.
- Mennyi ideig a kurzus?
- Egy hetesek a kurzusaink, amelyet a nyári szünet idejére ütemeztünk. A különböző évfolyamok az augusztus 1. és 30. közé eső időszakban más-más héten vehetnek részt a programon.
- Tervezik, hogy azon esetben, ha sikeres lesz az akció, akkor megismétlik?
- Igen, felmerült, hogy hagyományteremtő jelleggel minden évben ekkor megtartjuk a képzést, de erről komolyabban csak akkor eshet szó, ha ezen első alkalom jól sikerül.
- Honnan lehet pontos információkhoz jutni a képzésről, a jelentkezésről?
- A prospektusokat eljuttattuk az Grácia Roxfortba nagy példányszámban. Arról minden egyéb információ kideríthető. Köszönöm a kérdéseket – búcsúzott Johnatan Spark főgyógyító.

Lapunknak sikerült beszereznie egy prospektust, így annak azon tartalmát, mely nem derült ki az interjúból jelen cikkben leközöljük.

A kurzus időpontjai:
I. Augusztus 1-7.: 1. és 2. évfolyam
II. Augusztus 8-14.: 3. és 4. évfolyam
III. Augusztus 15-21.: 5. és 6. évfolyam
IV. Augusztus 22-28.: 7. évfolyam

Jelentkezési követelmények:
11. életév betöltése
Utolsó tanévi vizsgaeredményeket igazoló lap
Jelentkezési lap maradéktalanul kitöltve

Jelentkezési határidő:
Július 15.

Jelentkezési lapok leadása:
1. Szent Mungo Varázsnyavalya- és Ragálykúráló Ispotály recepcióján
2. Házvezetőtanároknál

A prospektusból az is kiderül, hogy azok, akiknek a jelentkezését elfogadták, egy részletes tájékoztatást kapnak július végén bagollyal, melyben saját évfolyamuk programja, valamint a kezdési időpont és helyszín is fel lesz tüntetve.

Minden diáknak kellemes, hasznos időtöltést kívánunk a kurzus idejére!

Írta: Victoria Vulpine

4 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Hmm, ide benevezek. Mindig is érdekelt a gyógyítás, főleg, hogy Andrew is ennek él. Biztos van benne valami csodálatos! :)

Victoria Vulpine írta...

A bejegyzést eltávolította a szerző.

Victoria Vulpine írta...

Én is jelentkezni fogok, mivel érdekel ez a terület, valamint rendkívül ígéretesnek hangzik. :)

Amy írta...

Nagyon izgalmasan hangzik, meséljetek majd erről :))

Megjegyzés küldése