Pages

2017. március 9., csütörtök

Baziliszkuszt láttak Görögországban

A Görög Minisztérium egyik tagja figyelt fel egy internetes oldalra, ahol egy mugli úgynevezett „blogger” rémült beszámolót írt egy hatalmas kígyóról, amit a reggeli kocogása közben látott. A bejegyzés mellé képet is mellékelt, melyen jól látszik egy kígyószerű lény, a piros bóbitával egyetemben, amiről a magizoológusok egyből azonosították a bestiát, ami nem más, mint egy kifejlett baziliszkusz. A rossz minőségű fotón szerencsére nem látszik az állat nagysága, ezért nem kell félni a mugli tudósítóktól, azonban már a lény létének tudata aggodalomra adhat okot. 


Baziliszkuszt utoljára Nagy-Britanniában regisztráltak még 1994-ben. Az állatot máig tisztázatlan körülmények között elpusztították, ám a hatalmas kígyószerű lény jelenléte így is csaknem több ember halálához vezetett. 

Nem tudni, hogy ki a felelős a Görögországban látott egyed kikeltéséért illetve szabadon engedéséért, azonban annyi biztos, hogy az a bizonyos boszorkány vagy varázsló valahonnan az ország délnyugati csücskében nevelhette a bestiát. 

A mugli szemtanú jelenése után pár nappal a Minisztérium emberei szerencsésen azonosítani tudták a baziliszkuszt, és egy biztonságos helyre szállíttatták. Tudomásunk szerint senki sem sérült meg súlyosabban a lény szabadon való garázdálkodása alatt. 

 Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése