Pages

2017. február 18., szombat

Bebizonyosodott, hogy létezik a morzsás szarvú szapirtyó

Hihetetlen felfedezést tettek a Svédországban kutató magizoológusok, mikor egy rég kihaltnak tűnő barlangban különös leletre bukkantak. A barlang bejárata el volt zárva, valószínűleg egy régi földrengés miatt. Miután eltávolították a törmeléket, és bemerészkedtek a barlangba, hosszú karcolásokat vettek észre a falakon. A kutatócsoport átfésülte a helyet, de nem akadtak semmilyen nyomra, amely megerősítette volna bármiféle lény jelenlétét. A legtöbb varázsló már továbbindult volna, azonban Miss Celaena Horse, egy skót boszorkány még egyszer át akarta fésülni a barlangot. Nem sokkal később rá is talált egy állat maradványaira. 

A csontok és bőrdarabkák egy szikla alá voltak temetve, ami megerősítette, hogy földrengés pusztította el a helyet. A csoport nagy része, miután közelebbről szemrevételezték a csontokat, arra a következtetésre jutott, hogy egy egyszerű barnamedve lehetett az áldozat. Miss Horse viszont nem hitt ebben. Kérésére a saját laboratóriumába küldték a maradványokat, ahol a boszorkány minden egyes porcikáját megvizsgálta. A csontok, és a megmaradt bőrszövet azonban egyetlen ismert állattal, illetve varázslénnyel sem volt azonosítható. Miss Horse-t nem hagyta nyugodni a dolog, így elkezdett kutatni. Újra végigböngészte Newt Salamander híres könyvét, és több mugli lexikont is, ám semmire sem jutott. Végül kezébe akadt Luna Lovegood nemrég megjelent könyve, melyet a sok bizonytalanság, és téveszme miatt nem szoktak kedvelni. Miss Horse azonban még így is belelapozott. Döbbenten vette aztán észre, hogy a lény, aminél kinyílt a könyv, pontos hasonlóságokat mutat az általa vizsgált csontokkal. 

 „Először nem hittem a saját szememnek, de minden részlet stimmelt” –nyilatkozta a boszorkány. „ A lény nem más, mint egy morzsás szarvú szapirtyó. Sokáig nem hittek a létezésében, de a lelet a bizonyíték az ellenkezőjére” 


Miss Horse jövő héten kapja meg a Minsernote-díjat a felfedezéséért, Luna Lovegood könyveiből pedig minden kiadó versengeni kezdett. A lény nemsokára felkerül a Mágiaügyi Minisztérium varázslény listájára.

írta: Ercon Black (Solaris)

0 comments:

Megjegyzés küldése