Pages

2016. október 24., hétfő

Halloweeni főzetek

Már csak pár nap választ el minket a rettegés és borzongás ünnepétől, amelyet varázslók és muglik egyaránt várnak. 

Személy szerint, nekem ez a kedvenc ünnepem, hiszen ilyenkor szabadjára engedhetem fantáziámat, jelmezeket varrhatok, tömegszámra ehetem a cukorkákat, és senki sem neheztel rám emiatt. Egyébként kutatások kimutatták, hogy az emberek szeretik ijesztgetni ismerőseiket, illetve még saját magukat is. Ezt meg tudom érteni, én is így vagyok vele. Ilyenkor szezonálisak a rémtörténetek, városi legendák, horrorfilmek, és még sok minden, amivel még a ruhát is leijeszthetjük az "áldozatról". A biztos hatás érdekében hoztam önöknek két receptet, ami kísérteties, és garantáltan sikert fog aratni október 31-én. 

A soha le nem álló köd főzete 

Meg kell hazudtolnom magam: a ködfelhőnk sajnos nem tart örökké. (Gondoljanak csak bele, milyen lenne, ha nem tudnának ettől megszabadulni!) Viszont egy éjszakán át tartó hatása miatt könnyen a parti fénypontjává válhat. 

A következőkre lesz szükségük: 
2 db árvalányhaj szétmorzsolt virágai 
Pár szál unikornisszőr 
6 g őrölt oroszlánfog 
9 szál mentalevél (megfelelő mennyiségben adagolva hűti a főzetet) 
1 kifaragott tök belseje 
Kevéske por 

Egy nagy üst felett tüzet gyújtunk, vízzel megtöltjük az edényt. A lángokra kevés port szórunk (nem mindegy, milyet, az ehhez szükséges port csak az Abszol úton szerezhetik be). Amíg a vizünk forr, gyorsan készítsük elő a hozzávalókat. Ügyeljünk a pontos mennyiségre. Amennyiben erre nem figyelünk, könnyen katasztrófa sülhet ki a dologból. Mikor a víz bugyborékolni kezd, apránként adagoljuk bele az oroszlánfogat, az árvalányhajat, valamint a mentaleveleket. Alaposan keverjük el ezeket óra járásával ellentétes irányába, nagyjából 1 percig. Ezután adagoljuk hozzá a többi hozzávalót, majd jöhet ismét a keverés, ezúttal 3 percig. Ha elkészült, vegyék le a tűzről. Ezzel el is készült a főzet. Ha szeretnék, a kifaragott tökbe önthetik a főzetet, így kísérteties hatása lesz. 

Suttogó főzet 

Ennek elkészítése jóval egyszerűbb, mint a fenti füst-főzeté, mégis ugyanannyira ijesztő és remek szórakozás elkészíteni. Ha van kis varázsló a családban, ajánlott az elkészítése vele, hiszen így beleszagolhatnak a bájitaltan tudományába, mégsem jöhetnek ki rosszul belőle. Most a gyerekbarát verziót készítjük el. 

Amire szükségünk lesz: 
2-3 fiola suttogó hang (előző cikkemben bemutattam már ezeket) 
17 g krétapor (a magasabb hang miatt) 
1 selyemhernyó nyálkája 
6 csepp köptető 

A fiolázott hangokat azelőtt öntjük az üstbe, mielőtt a víz forrani kezdene. Így lesz idejük lehűlni kicsit. Akár hiszik, akár nem, ezzel sokkal borzongatóbb hatást érhetünk el. Alaposan keverjük el a hangokat. Érdemes most eldönteni, magas vagy mély hangot szeretnénk végeredményül. Döntésünktől függően adjuk hozzá a krétaport. Minél többet rakunk hozzá, annál magasabb hangot kapunk. Ismételt keverés után jöhet a többi hozzávaló. Hagyjuk, hogy összeérjenek az üstben, 10 perc múlva levehetjük a lángról. 

Írta: Luciana Wineheart

0 comments:

Megjegyzés küldése