Pages

2016. szeptember 26., hétfő

A muglik fő találmányai

Üdvözlöm a Mugli világ című rovat olvasóit. Az első cikkemhez valami izgalmas és érdekes témát kerestem. Így íme máris három híres mugli találmány. 
Először is: 

Johannes Bell önműködő fűnyírója 
Ne gondolják, hogy "Á..hiszen ezt varázslattal is meg lehet csinálni." Lehet, hogy így igaz, de ez a fiatalember elemmel működteti a fűnyíróját. (Akik nem tudnák, az elem két fémlapból, úgy nevezett elektródákból áll, melyek sós-vizes oldatba vannak mártva.) Ez a találmány nagyon nagy népszerűségnek örvend a mai korban. 

A második feltaláló és találmánya, egy bizonyos Bulcsú nevű diák, aki sikeresen véghez vitt egy időutazást. (Gondolom azt mondják megint magukban: Varázslattal egyszerűbb. De a varázstalan embereknél ez hatalmas előrelépés!) 
Először egy féreglyuktelefon nevű tárgyat készített, amellyel tarthatta a kapcsolatot más korban rekedt pajtásával. Majd a svájci CERN-ben sikeresen eljutottak a jövőbe! Akik a segítségükre akartak sietni, azok sajnálatos módon az ókorba kerültek, Rómába, de végül mindenki a helyére került. Az időutazás sikeresen befejeződött. 

A harmadik és egyben az utolsó feltalálónk a mai cikkben, az Georges Whitfield, a saját hordozható televíziójával. (A televízió az egy szórakoztató eszköz, amelyen mindenféle műsort lehet nézni.) 

Mindenki ámulattal figyelte a televízó korában ezt az embert, aki a zsebében tudta tárolni a tévéjét. Volt egy olyan eset, amiről sokáig is beszéltek, hogy Mr. Whitfield kiment a parkba, leült a szökőkút mellé és mindenki megdöbbenésére elővett egy 5×10 centis gépet és azon nézte az aznapi futballmeccset. Végül azután az ominózus esemény után, megkereste egy férfi, hogy sokszorosíthatnák ezt a tárgyat. Majd megbeszélték, hogy sokkal több funkciót tehetnének bele. Így jött létre a mai mobiltelefon. Mr. Georges Whitfield álmodni se mert volna, ennyire nagy hírnévtől. 

Ennyi volt mára a "Mugli világ" rovat. Legközelebb is megpróbálok ilyen érdekes témát hozni. Boszorkányosan szép napot! 

Írta: Gina Cobbler

0 comments:

Megjegyzés küldése