Pages

2010. május 25., kedd

A miniszter esőzése




Mindig is tudtuk, hogy a mi miniszterünk Kingsley Shacklebolt után már nem lehet jobb, de azért ez már túlzás. Mindannyian felfigyeltünk arra, hogy gyakrabban esik az eső. Viszont nem tudhattuk a szaftos titkokat az árvizek mögött.

Tegnap 3 óra körül bekopogtatott hozzám Kingsley Shacklebolt fia, Ted Shacklebolt, hogy ezt muszáj megnéznem. Elhagytuk az iskola területét és hoppanáltunk. Hirtelen a minisztériumban találtam magam, méghozzá a Miniszter irodájában.
A furcsa berendezés között nem találtam az államfő urat, így gondoltam illegálisan járok itt. Viszont annál érdekesebb tárgyra leltem: egy gömbre, amiben egy vízmanó volt. Ez idézte elő az esőzéseket!
A miniszter szándékát nehéz volt megfejteni, de aztán világos lett. A Mágiaügyi Minisztérium feje zsarolni akarta a jó varázslónépet. Várt vele, amíg megfelelő magas lesz a vízszint, és beleugrik a tervébe.
Ezt nem tűrhettük, és indultunk is Teddel a Varázsbűnüldözési Főosztályra. A Minisztert azonnal letartóztatták, és kitűzték a rendkívüli tárgyalást egy órával későbbre.
A varázslót elbocsátották és kinevezték Tedet, a jogos utódot.

Írta: Daniel Wolf

3 comments:

Susan Jessica Gartner írta...

Hmm, ez megdöbbentő. Mostanság mindig történik valami. Remélem, Ted jobb miniszter lesz, mint elődje. :D

Victoria Vulpine írta...

Úgy bizony. Elég nagy a Minisztérium szennyese.

Farkas Dániel írta...

Van mit mosni.

Megjegyzés küldése