Pages

2010. február 20., szombat

Kviddics Bajnokság 2010

Tegnap este fejeződött be a 2010-es Kviddics Bajnokság elő döntője. A Londoni Kviddics Stadion, mint minden évben, idén is újra milliónyi szurkolót látott vendégül, a bajnokság keretei között. A világ minden tájáról érkeztek kicsik és nagyok, varázslók és boszorkányok. Aki egy kicsit is a szerelmese ennek a varázslatos sportnak, annak a stadionban volt a helye, hogy a többi drukkerrel együtt szurkoljon kedvenc Kviddics csapatának.

Ami igazán méltányos volt, hogy a Mágiaügyi Miniszter, is megtisztelte személyes jelenlétével a játszmát. Továbbá, felborzolta a kedélyeket így nagy nevetést váltott ki a nézőkből, mikor a Chudley Csúzlik mezében jelent meg, – akik elmondása szerint a kedvenc csapata - egy Tűzvillám 2001-es hátán. Az egész játékot Mr. Caramell konferálta fel, és az arany cikesz is végül az ő kezéből röppent a magasba, hogy aztán kezdetét vehesse az izgalmas játék.


Mint minden évben, idén is tizenhárom csapat mérte össze erejét, ebben a kissé durva sportban.

Az elődöntőt az Appleby Arrowsok, az angolok legjobbjai, és az írek válogatott egyesülete, a Ballycastle Batsek nyitották meg mérkőzésükkel. A vendégcsapat fogójának, de az Arrowsnak, sem sikerült elkapnia a cikeszt így a hazaiak nyerték meg az első meccset 380 - 190 pontra. Az angol válogatott gazdagodott 50 ponttal, amely máris egy lépéssel közelebb segítette őket a győzelemhez.
A második játszmát, két ír csapat játszotta. A Dimbourne-i Darazsak és a Tutshill Tornados. Mind a két kviddics válogatott nagyon kitartóan küzdött az utolsó percekig. Nem hiába, hogy az állás, még egy óra múlva is megegyezett: 200 - 200. A bíró épp a szájához emelte rézsípját, amikor Joey Thompson, a Darazsak fogója, elkapta az arany cikeszt, ezzel tovább juttatva csapatát a következő fordulóba. Természetesen, ők is megkapták, az 50 pontjukat, amely, ha minden igaz, hozzá fogja segíteni őket a Kviddics Kupa megnyeréséhez.
A csütörtöki nap utolsó játszmája, megint egy vegyes játék volt. A hazai oldalon a Montrose Magpiesek míg a vendégeket az Kenmare Kestrelsek képviselték. Ez a kviddics meccs, nem húzódott el olyan sokáig, mint az előző kettő, hiszen az angol fogónak, már fél óra elteltével ott csillogott a kezében az arany labdácska.


Így a nap végére, az angol drukkerek üdvrivalgásban törtek ki, és nagymosollyal szájukon és megelégedettséggel szívükben hagyták el a Londoni Kviddics Stadiont.

Az írek se voltak túlságosan elkeseredve, hiszen ezzel még semminek nem volt vége. A játék még félidőnél sem tart. Bármelyik ország válogatottjai esélyesek, megnyerni a versenyt. Vajon idén kik nyerik meg a Kupát? Az angolok vagy az írek, esetleg a walesiek? Következő cikkünkből ezt is megtudhatjátok!


Valamint itt egy rövid kis ízelítő a riportból, amit a Chudley Csúzlik edzőjével - aki egyben a fogója is a csapatnak - készítettünk:

Mr. Parker említette nekünk, a beszélgetésünk során, hogy sok változás terveznek, de egyelőre még a régi felállásban láthatjuk őket játszani. Legalábbis a bajnokságon.

- Mr. Parker, mennyire van megelégedve a csapattal? - a fiatal férfi végig mosolygott az interjú alatt, de mikor feltettem neki ezt a kérdést, szája rögtön szélesebb vigyorba húzódott.

- Nagyon büszke vagyok a csapatra, mindenki remekül teljesít, és minden erejével azon van, hogy idén mi nyerhessük el a Kupát. Ez persze rengeteg gyakorlással jár, de a srácok minden idejüket készek feláldozni a sportért, ami az első helyen áll a szívünkben... - mesélte büszkén a férfi, és szinte látni véltem, ahogyan melle dagad a büszkeségtől. Reméljük, nem lesz hiába a sok fáradozás, bekerülnek a legjobb háromba.


Írta: Patricia A. Goldwin

2 comments:

Victoria Vulpine írta...

Én az Appleby Arrows-nak szurkolok! :D

Amy Professzor írta...

Nagyon jó volt ilyen részletes sporteseményt olvasni :)) Remélem egyszer eljutunk nagyon sokan egy ilyen bajnokságra :)

Megjegyzés küldése