Pages

2010. február 25., csütörtök

Egy kis varázsgenetika

A Földön élő embereknek körülbelül 68 %-a mugli, míg a mágikus közösség 32 %-ot tesz ki. A tudósok kimutatták, hogy a mágikus tehetség egy bizonyos V-gén (= varázsló gén) mindkét szülőtől való megöröklésétől függ.
A varázsló gén recesszív (= lappangó), és a több évszázados kereszteződés révén láthatatlanul elszórva megjelent a mugli népességben is. Emiatt a már rég elfeledett mágus felmenő V-génje továbböröklődik a családban, de a leszármazottakban az M-gén (= mugli gén) a domináns mindaddig, míg két ilyen családból származó egyén össze nem köti az életét, s így gyermeküknek mindketten a V-gént adják át. Így lehetséges, hogy mugli származású varázslók és boszorkányok szülessenek. Tehát pl. a híres bájitalfőző mester Magda Roseline esetében, kinek mugli szülei rendelkeztek az M-, és a V-génnel is, de maga Ms. Roseline édesanyjától, s édesapjától is a varázsló gént örökölte, így épp ugyanolyan varázsló, mint az aranyvérűek, akiknek a szülei csak a varázsló génnel rendelkeznek.
A másik véglet a kviblik rétege, akik hiába rendelkeznek akár hatalmas tehetségű mágus felmenőkkel, mégsem képesek elvégezni még akár egy egyszerű lebegtető bűbájt sem. Ha az anyát a gyermek születése előtt bármilyen lelki vagy fizikai sokk éri, akkor komoly születési rendellenességként jelentkezik a V-gén eltűnése a szervezetből. (Másik ok a kétes jellegű származás lehet…)
Társadalmunkban találhatunk példát arra is, hogy a V-gén öröklődik az alanyba, de mágikus tehetsége alulmarad felmenőitől. Ezt a domináns gének részleges érvényesülésével magyarázhatjuk.
De függetlenül attól, hogy valakibe mily módon öröklődik a V-gén ugyanolyan értékű emberként kell kezelnünk, mint bárki mást, s a muglik iránt is tiszteletet kell tanúsítanunk.



Írta: Victoria Vulpine

4 comments:

Pixie írta...

Ez rendkívül érdekes. Csak, az a helyzet, hogy legtöbben mégis csak az Aranyvérűeket tartják értékesebbeknek.

Grácia Roxfort írta...

ez nagyon izgalmas cikk lett, nagyon élveztem :)

Mia írta...

Ez nagyon érdekes cikk lett.:) Reina na igen ebben igazad van.

Victoria Vulpine írta...

Sajnos igen nagy arányú a megkülönböztetés. Persze vannak olyan alkalmak, mikor van alapja, de nem szabad mindig általánosítani.

Megjegyzés küldése