Pages

2025. június 17., kedd

Paradicsomos-sajtos tészta

 Kedves Boszi olvasók!

Üdvözlök Mindenkit! Elérkeztünk a tanév utolsó receptjéhez. Most egy húsmentes egytálételre esett a választásom. Nagyon egyszerű elkészíteni, kezdőknek is biztosan menni fog. 

Hozzávalók:

  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag mozzarella
  • 1 tömlős sajt
  • 50 ml olíva olaj
  • 40 dkg durum tészta
  • fűszerek ízlés szerint: majoránna, oregánó, bors, só
  • tálaláshoz parmezán sajt
  1. botmixer vagy turmix
  2. egy kisebb tepsi

Elkészítés:

Minden alapanyagot előkészítünk.


Tepsibe szórjuk a paradicsomokat, rá a felszeletelt hagymát és a megtisztított fokhagymát. Megszórjuk a fűszerekkel, meglocsoljuk az olíva olajjal és összekeverjük. A tetejére rászeleteljük a mozzarellát.


A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütésen. Közben egy darab sütőpapírt összegyűrünk és bevizezünk. Ezt tesszük a tetejére, így a gőz is segít a sütéskor. Sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütjük.

Picit hagyjuk hűlni, majd tegyük egy turmixgépbe és adjuk hozzá a tömlős sajtot! Alaposan turmixoljuk össze! 

Közben a tésztát megfőzzük. Ha Barilla tésztát használsz, akkor azt forrástól 11 percig kell főzni, hogy olaszos tésztát kapj. A kifőtt tésztára kanalazzuk a paradicsomos szószt és összekeverjük.

Tálaláskor parmezánnal megszórjuk és egy kis friss paradicsommal díszíthetjük. 

Jó étvágyat!

Elkészítette és tálalta: Jane Black, Caminus


0 comments:

Megjegyzés küldése