Kedves Boszi olvasók!
A
terveim szerint ebben a sorozatban csak húsmentes ételeket fogok hozni Nektek.
Most egy akár desszert, akár egytálételre esett a választásom. Én ezt ebédre is
szoktam készíteni. Nagyon kevés a hozzávaló és az elkészítése is pofonegyszerű.
Hozzávalók:
fél kg krumpli (hámozva)
40 dkg liszt (ebből lehet, kicsit több kell, ez a
krumplitól függ)
1 egész tojás
pici só
kevés olaj
porcukor és darált mák ízlés szerint
Elkészítés:
Minden
alapanyagot készítsünk elő!
A meghámozott
krumplit kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt törjük össze
és tegyük félre hűlni!
Ha kihűlt a krumpli, hozzáadjuk a tojást, pici sót és a lisztet. Akár robotgép segítségével, akár kézzel összegyúrjuk. Ha túlságosan ragadós a tészta, akkor teszünk bele még lisztet. A tészta ne legyen ragadós! Lisztezett felületen kinyújtjuk és kb 2-3 cm-es csíkokat vágunk belőle, amiket aztán egy kés vagy tésztavágó spatula segítségével tovább vágunk kicsi cikkekre. Közben lisztezzük a nudlikat, hogy ne ragadjanak össze!
Egy lábasban
felteszünk vizet forrni. Forrás közben tesszük bele a nudlikat. Addig főzzük
közepes lángon, amíg fel nem jön az összes nudli a víz tetejére, ez 2-3 perc.
Ha megfőtt kiszedjük és egy nagyon kevés olajjal összekeverjük.
Tálaláskor
ízlés szerinti megszórjuk a porcukros mákkal és még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Írta:
Jane Black, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése