Pages

2025. április 8., kedd

Mákos nudli

Kedves Boszi olvasók!

A terveim szerint ebben a sorozatban csak húsmentes ételeket fogok hozni Nektek. Most egy akár desszert, akár egytálételre esett a választásom. Én ezt ebédre is szoktam készíteni. Nagyon kevés a hozzávaló és az elkészítése is pofonegyszerű.

Hozzávalók:

fél kg krumpli (hámozva)

40 dkg liszt (ebből lehet, kicsit több kell, ez a krumplitól függ)

1 egész tojás

pici só

kevés olaj

porcukor és darált mák ízlés szerint

Elkészítés:

Minden alapanyagot készítsünk elő!

A meghámozott krumplit kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt törjük össze és tegyük félre hűlni!

Ha kihűlt a krumpli, hozzáadjuk a tojást, pici sót és a lisztet. Akár robotgép segítségével, akár kézzel összegyúrjuk. Ha túlságosan ragadós a tészta, akkor teszünk bele még lisztet. A tészta ne legyen ragadós! Lisztezett felületen kinyújtjuk és kb 2-3 cm-es csíkokat vágunk belőle, amiket aztán egy kés vagy tésztavágó spatula segítségével tovább vágunk kicsi cikkekre. Közben lisztezzük a nudlikat, hogy ne ragadjanak össze!

Egy lábasban felteszünk vizet forrni. Forrás közben tesszük bele a nudlikat. Addig főzzük közepes lángon, amíg fel nem jön az összes nudli a víz tetejére, ez 2-3 perc. Ha megfőtt kiszedjük és egy nagyon kevés olajjal összekeverjük.

Tálaláskor ízlés szerinti megszórjuk a porcukros mákkal és még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Írta: Jane Black, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése