Pages

2024. március 6., szerda

Exit – szabaduljunk ki könyvekből!

Kedves Olvasóim!

Köszöntelek ismét titeket, remélem felkészültetek egy újabb rejtvényekkel teli kalandra, ami továbbra is az Exit univerzumába invitál minket.

Ma az Exit – a könyv játékot szeretném bemutatni nektek!

Jelenleg csak egy példány van a birtokomban, de régebben már volt egy-két kiadáshoz szerencsém.

Inka és Markus Brand teljesen új és számukra ismeretlen útra lépett, mikor kigondolták, hogy a szabadulószoba társasjátékukat könyv formájában szeretnék viszont látni a boltok polcain. Ezért segítségül hívták a tehetséges Anna Maybach írónőt, aki papírra vetette jobbnál jobb ötleteiket. Jó néhány könyvet kiadtak már az évek alatt, és mint a társasjátékok, ezek is hatalmas sikert arattak világszerte.

Érdekesség, hogy kifejezetten gyermekeknek szánt könyveket is készítettek. Magyarországon csak egy kapható lefordítva az Exit – a könyv, Titkos kincs.

A legenda szerint egy ősöreg sárkánybarlangban megszámlálhatatlan kincs van elrejtve. Lucia és legjobb barátja, Anup, mindenáron meg akarják találni. Ám pont az osztály átka, Peer birtokában van a kincskereső térkép másik fele… Vajon a három gyerek félre tudja tenni a nézeteltéréseit és meg tudja fejteni a sárkánybarlang titkát?

Kísérd el Luciát, Anupot és Peert hihetetlen rejtvényfejtő utazásukra. Csak a te segítségeddel jutnak el a célba. Szóval mire vársz?!

Az ifjúságnak szóló könyvek egészen tizenöt éves korig ajánlottak, a felnőtteknek szántak a szokásos kilencvenkilenc éves korig. Minden könyv egyszer játszható, mint a paklik vagy a társasok, de aki óvatos – mint én – belevágás és firkálás nélkül is végig tudja játszani és még élvezhető így is. Viszont a leírásokból kiderül, hogy ezek a művek egyszemélyes játékok, (bár mi mindig ketten álltunk neki és nem éreztük soknak magunkat).

Ami nekem nagyon is imponál a könyv formában, hogy kapunk egy igazán jó történetet, általában 150 oldalasok az írások. Ha nem is lennének köztük rejtvények, még akkor is teljesen élvezhető és érdekes a sztori, amit elénk tárnak.  

Bemutatok néhány kiadást nektek:

Rejtély az alagsorban (2019) - Végre eljött a péntek, iskola után itt a hétvége! Elméletileg. Mert Martin, Ben és Mia számára ez a péntek délután egyenlő a büntetőfeladattal.
De miért hívták őket egy rég nem használt alagsori terembe? Hogyhogy nincs közel s távol egy tanár sem? És mit jelentenek a különös feladványok, amelyeket meg kell oldaniuk? A három osztálytárs hamar rájön, hogy többről van itt szó, mint egy egyszerű büntetőfeladatról az udvaron felrobbantott petárda miatt. Az ajtó zárva, nincs menekvés. Úgy tűnik, Martinnak, Miának és Bennek nincs választása: muszáj megfejteni a rejtvényeket.
Nemcsak nekik kell helytállnia, hanem neked, mint olvasónak is végig kell küzdened magad a feladványok útvesztőjén. Mire vársz?! Vágj bele!

Hajónapló 1907 (2020) - 1907-ben egy tengerész elszegődik egy titokzatos hajóra. Lepecsételt rakomány, rejtélyes festmények és számtalan lezárt ajtó - mind-mind felkeltik a kíváncsiságát. Majd a legénység egyik tagja tűnik el a másik után, és hirtelen már az élete kerül veszélybe. A tengerész kétségek, babonák és rémálmok szövevényében találja magát...
A matróz elveszettnek hitt naplója titokzatos módon előkerül. Kitalálod, mi történt? Óvatosnak kell lenned, mert a legenda szerint a könyv olvasása közben elveszítheted a józan eszed...

Tiltott bánya 6. szint (2021) - A Norton bányát megmagyarázhatatlan események miatt sok-sok évvel ezelőtt lezárták, de 1907-ben újra feltárásra kerül. A cél a 6. szint átvizsgálása - ez az a szint, ahol annak idején a rejtélyes és iszonyatos dolgok lejátszódtak.

Kockázatos vállalkozás, mert a bánya még mindig veszélyeket rejt magában. Az a hír járja, hogy a tekervényes járatokban, ahol alkímiai laborok is rejlenek, az ember könnyen elveszítheti az eszét. Történetünk kezdetén a sötét folyosókon nyoma vész néhány bányásznak...
Az egyik eltűnt bányász naplóját tartod a kezedben. Kitalálod, mi történt vele? Óvatosnak kell lenned, mert a legenda szerint a könyv olvasása közben elveszítheted a józan eszed...

Szellem a tavon (2022) - Azt beszélik az öreg, elhagyott tóparti villáról, hogy szellemek járják. Éjjelente vérfagyasztó hangok hallatszódnak az épületből, ködös éjszakákon pedig egy női alakot látni a tó víztükre fölött. Számtalan amatőr szellemvadász próbált bejutni az évek során az udvarházba - sikertelenül. Most a két baráton, Eriken és Tinán a sor. Erik öccsével, Martinnal együtt megfejtik a rejtvényt, amelynek segítségével a bejárati ajtó kitárul előttük. A ház azonban veszélyes csapdának bizonyul, amelyből úgy tűnik, nincs kiút...

A könyvek tartalmazhatnak még egyéb kiegészítőket, hasonlóképpen, mint a dobozos játékok, (például: füzetet, naplót, karton elemeket). Maguk a feladványok a könyv lapjain jelennek meg a kiegészítők csak segítséget adnak.

Mindenkinek szívből ajánlom a könyveket, de célszerű először egy kezdő szintűvel kezdeni, hogy belerázódjon az illető az ismeretlenbe. Aztán bőven lehet feljebb lépegetni egészen a profi szintig.

Köszönöm, hogy itt voltatok és mutathattam valami újat nektek! Remélem várjátok a tavaszt, mert én már nagyon! Találkozunk legközelebb!

Írta: Samantha Krüger, Solaris

0 comments:

Megjegyzés küldése