Kedves Szombati Boszorkány Olvasók!
Nagy
örömmel jelentem, hogy egy kis kihagyással, de újraindul főzős rovatunk:
A Mágikus Konyha! Néhány újdonsággal is készültem, melyeket a cikk
alján közlök. Evőeszközöket a magasbba, jó olvasást kívánok!
Itt
a tavasz, s beköszöntött a jó idő. Virágba borultak a fák és a bokrok, s
csicseregnek a madarak. A parkok megtelnek a piknikező emberekkel. Egy
ilyen szabadtéri összejövetelhez, nem kell sok minden, csak barátaid,
te, egy pléd és némi nassolnivaló. A négyből egyben most segítek, és
leírom nektek az én kedvenc, és gyorsan elkészíthető finomságaim
receptjét. Ezeknek az ételeknek, szeretnék egy három részes sorozatot
készíteni. Érkezzen, tehát az első:
Hozzávalók:
- 150g dió (bél)
- 150g törökmogyoró
- 1 marék mazsola
- 6 evőkanál müzli
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál porcukor
- 1db tojás
- 6 dkg margarin
- Fél csomag sütőpor
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük, és a tepsibe sütőpapírt teszünk.
2. A dióbelet és a mogyorót egy zacskóban húsklopfolóval összetörjük.
3. A margarint felolvasztjuk.
4. A hozzávalókat egy tálban jól összekeverjük.
5.
A sütőpapírral bélelt tepsire egy közepes méretű pogácsaszaggatót
helyezünk, és egy kanál segítségével két kanálnyi kekszet merünk bele,
jól megnyomkodjuk, majd a formát lehúzzuk.
6. A maradék
masszából ugyanígy formáljuk meg a többi kekszet is. Meg fognak nőni,
ezért távolabbb tegyük a kekszeket egymástól a tepsiben
7. Megsütjük.
- Sütési hőfok: 180 C°
- Sütési mód: alul-felül
- Költség: Körülbelül 700 Ft
Mint
ahogy ígértem, most elárulom a rovattal kapcsolatos újdonságokat. A
receptek mellett mostantól interjúkat, történeteket is olvashattok. Már
készülök egy meglepetéssel, mely Bogoly Bertivel való beszélgetésem
leírása lesz. Benne megtudhatjátok a Mindenízű Drazsék feltalálásának
vicces esetét, és Berti életútját, hogy hogyan lett egyszerű varázslóból
a gyerekek kedvenc cukrának atyja.
Addig is, Jó piknikezést!
Lorcan Moon, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése