Pages

2023. május 17., szerda

Roxfort Öröksége!

 

Kedves új és régi olvasóim!

Örömömre szolgál, hogy idén is írhatok nektek jobbnál jobb társasjátékokról, de engedjétek meg, hogy most egy kicsit más témát ajánljak figyelmetekbe. Ebben a cikkben szeretném bemutatni nektek a már sokatok által ismert Hogwarts Legacy című videójátékot!

A cikk SPOILER-t tartalmaz a játék menetre, szereplőkre vonatkozóan, mindenki saját felelősségére olvassa tovább.

A játék megjelent már februárban számítógépre, újgenerációs eszközökre (PS5, Xbox series X/S) és ebben a hónapban a régebbi kiadású PS4-re és Xbox one-ra. Nyáron még várható Nintendo Switch-re. A játék megvásárolható digitális és CD-s változatban is a megfelelő platformon.

A készítők még azt is megígértek, hogy nem lesznek a játékban mikrótranzakciók, olyan apró vásárlások, amelyekkel goldot (játékon belüli vásárlásra alkalmas pénz), kozmetikai pakkokat (különböző ruhák és a karakterünk megjelenésére hivatott dolgok) vásárolhatunk valós pénzért. Ezáltal viszont az átlagnál drágább lett a játék. Két kiadás tartalmaz DLC-ket (kiegészítők a játékhoz, ezek lehetnek exkluzív dolgok, amelyeket a karakterünk használni tud) pl.: Onyx Hippogriff, Felix felicis recept, vagy Questek, mellékküldetések (amik kiegészítik a játékot) pl.: The Haunted Hogsmeade Shop. Későbbiekben ezeket meglehet vásárolni. 

Pletykáltak arról, hogy mivel a Hogwarts Legacy nem tartalmazza a kviddics szezont, esetleg DLC-ként fog majd megjelenni. 

Maga a játék 3 féle kiadást kapott:

-         Standard: Csak maga a játék, semmi kiegészítő vagy kozmetikai pakk.

-     Delux edition: A játék és 3 féle kiegészítő/kozmetikai pakk. (Onix Hippogriff és Felix felicis recept, Dark arts pack: Thestral és kozmetikai szett (ruha és harc aréna), a PlayStation-ön játszok még kaptak egy „The Haunted Hogsmeade Shop” exkluzív Quest-et(Küldetés).

-    Collector’s edition: A fent említettek, de a játék fémdobozt kap és egy életnagyságú könyvön (Field guide) lebegő pálcát.

Plusz pont, legalábbis szerintem, hogy a Wizarding World-ös profilunkat össze lehet csatlakoztatni a játékkal, és ezáltal újabb játékon belüli jutalmakat szerezhetünk ( Házunknak megfelelő ruha és egy csontváz maszk). És nem utolsó sorban a játék már a profilunkban szereplő házba rak minket (de azért rá kérdez, hogy biztos) és a pálcánkat is annak megfelelően rakja össze (itt is rákérdez, hogy jó-e).

Köztudott, hogy a játék több éves csúszás után jelent meg idén, az első kedvcsináló videót 2020.szeptember 16.-án tették közzé, de már 2018-ban felröppentek a pletykák az érkezéséről.

Május elején végre hozzám is eljuttatta egy gyönyörű macskabagoly a játékot és azóta a fellegekben járok.

A telepítések után rögtön szerkeszthetjük is karakterünket. Bőrszín, arcforma, haj-szem-szemöldök szín és forma, szemüveg, anyajegyek, szeplők, hegek, hang és a játék nehézsége.

Amint elkészültünk karakterünkkel, már bele is csöppenünk az 1800-as évek végén játszó csodálatos világba. Ötödéves diákként kezdünk, megismerkedünk mentorunkkal, Eleazar Fig professzorral és egy másik férfival. Repülő szekérrel indulunk Roxfort felé, közben a két varázsló megbeszélik, hogy Mr. Fig nem rég elhunyt felesége, Miriam mit talált, miközben a kobold lázadás alatt kutatta az Ősmágiát. Karakterünk felfigyel arra, hogy a relikvia világít, azonban ezt csak ő látja. Diskurálásuk közepette egy Hebridean Black Horntail sárkány megtámadja szekerünket és elfalatozza a másik varázslót, karakterünk ezt végig nézve már látja is a szekeret húzó thestrálokat. 

Zuhanás közben a relikvia kinyílik és kiesik belőle egy kulcs, Fig professzor megragadja a kezünket, majd szabad jobbjával magához invitozza a kulcsot, amiről ekkor derül ki, hogy egy zsupszkulcs. Gyönyörű sziklás helyre repít minket a kulcs, ahol karakterünk az Ősmágia segítségével felfedez egy mágikus bejáratot a Gringotts Bankba. Egy kobold elvezet minket a megfelelő széfhez, amit ránk zár, de az ősmágiával felfedezünk egy rejtett ajtót, ami egy érdekes tárnába visz minket. Itt már sor kerül bűbáj tanulásra is és harcra is kőszobrok ellen.

Tárnabeli látogatásunk végén emléket látunk egy merengőben a négy Tudás Őrzőjéről Percival Rackham, Charles Rookwood, Niamh Fitzgerald, és San Bakar-ról. Ezt követően Ranrok, a kobold lázadás vezetője ront ránk és harcba bocsátkozik, de életre kel egy hatalmas kőszobor és elvonja rólunk a figyelmét, ezáltal megszökünk és a Roxfort birtokán kötünk ki, majd gyorsan a kastélyba sietünk a beosztási ceremóniára. Kezdetét veszi Roxfort-i kalandozásunk. 



Írta: Samantha Krüger, Solaris

Képek: Lily Pat, Samantha Krüger


0 comments:

Megjegyzés küldése