Pages

2023. május 17., szerda

Kalandozások az Abszol úton

 

Kedves Olvasó, köszöntelek a Mágikus DIY ide első számában!

A nevem Hadiyya Amjad, és az idei évben Tematikus Túra keretén belül én leszek a kalauzod. Első utunk egy olyan helyre visz, ami nélkül egyetlen kaland sem kezdődhet el a varázsvilágban, és ez az Abszol út.

Lépjünk is hát be, és nézzünk körbe. Először a Gringott’s Bankba megyünk, ahol felveszünk egy kis pénzt, hogy legyen miből vásárolni. Ehhez a mostani kezdő számban varrunk (akár ragasztunk is) egy furkász pénztárcát. A kis barát innentől kezdve lelkesen vigyáz majd a vagyonunkra, amíg sorra látogatjuk a boltokat.

A második alkalommal a Mézes Falásba vesszük az irányt, ahol beszerezzük az útra való csokibékát díszdobozzal és varázskártyával. Varrunk plüss csokibékát, és összeállíthatod a letölthető dobozát is.

Harmadszorra ellátogatunk a Tüstént Üst boltba, hogy legyen a Bájitaltan órákon miben főzni. Lufi és papírmasé technika segítségével még az üst kinézetét is te szabhatod meg.

Negyedszerre a Tus és Huss boltjában varázslatos pennákat tekinthetünk meg, akár össze is válogathatjuk a saját, egyedi tollunkat, amit mugli golyóstollal működtetve mágikus pennának álcázunk majd.

Végül pedig ötödik alkalommal a Weasley Varázsvicc Vállalat készletéből beszerezzük a méltán favorit Maxszimuláns Termékcsoportot, hiszen enélkül nem lehet egy diák sem eléggé felvértezett.

Kövess hát, lépj be velem a Gringott’s Bankba, és varrjuk meg azt a furkászt!

Amire szükséged lesz:
- Egy erős (süni-) olló és egy hegyes körömvágó olló,
- biztonsági szemek,
- 3 általad választott színű biofilc (tehát valódi gyapjúból), 
- 12 centiméteres cipzár,
- varrógépbe való cérna,
- varrótű,
- ha ragasztani is szeretnéd (úgy kicsit gyorsabb), akkor ragasztópisztoly a hozzá való töltelékkel,
- esetleg arcpirosító púder, ha van,


A szabásmintát töltsd le, majd nyomtasd és vágd ki. Az általad furkászbundának választott színre kétszer másold át a test mintáját, majd szabd ki. Erre azért van szükség, mert így adja majd ki azt a duci testet, amibe pakolhatsz. Az egyiken ezek után a képen látható módon vágd ki a „Cipzár helye” feliratot. Ez lesz a furkász erszénykéjének a bejárata.
 


Figyelj arra, hogy a cipzár kocsinak nevezett húzókája is elférjen! Ne csak egy csíkban vágd ki, hanem szélessége is legyen, ahol elfér kényelmesen a cipzár és a kocsi is. Én egy kicsit keskenyre vágtam a helyet, lehetett volna még vastagabban. Ha nem hagysz a cipzárnak elég helyet, akkor nehezen fogod tudni nyitni-zárni a pénztárcát, folyton akadni fog, nekem ennyivel kicsit akad.
Helyezd bele a cipzárat, majd varrd esetleg ragaszd a biofilc szélekhez a cipzár vászon anyagát. Ha ragasztod, akkor óvatosan, meg ne égessen, és a húzókára se folyjon rá a forró ragasztó!

A cipzárt ragaszd teljesen körbe vagy varrd rá, nehogy a húzókáját egyszer csak elhagyd.
Jöhet a test elején és hátán a nyitott fülecskék összevarrása. A következő képen látszik, hogy a cipzáros oldalnál merre kell essen a varrás. A biofilc esetében a pelenkaöltés biztosítja a legerősebb varrásmódot. Ha esetleg nem tudsz úgy varrni, a biofilc bírja a fércelést is, csak ne legyen laza a cérna. Itt is, és a test összeállításánál is sajnos jobb varrni, mint ragasztani, hogy tartós legyen az elkészült pénztárca.

Mint láthatod, a cipzáros oldalt át kell fordítani, hogy amikor a két test részt összevarrod, mindkettő varrásai befelé essenek. Így a furkásznak elöl kialakul a lábacska része, hátul pedig egy popsi. Ha pedig az érméidet belepakolod, a furkász kényelmesen ki tud gömbölyödni.
Jöhet a pofi, aminek a tetején szintén van egy összevarrni való fülecske rész, hogy kövesse a duci formát. Ezt szintén átfordítva kell a testhez illeszteni. Figyelj oda arra, hogy a fej oldalához tedd a pofit, ne a lábhoz. A csőrt is most tedd oda (még ne ragassz és ne varrj), hogy lásd, hogy néz ki a legjobban. És hogy elhelyezhesd a biztonsági szemet.


A pofi anyagához bökd oda a szem szúrós részét, és jelöld be a pofin, hova döftél. Ezt ismételd meg a másik oldali szemmel is. Vedd el a pofi filcét a testtől, és a körömvágó ollóval vágj két pici lukat a jelölések helyén. Szúrd át a szemek elejét, de a hátuljával még ne nyomd össze, mert az előbbi jelölősdit el kell végezni a test cipzáros oldalánál is. Jelöl, lukacskát vág, áttolja a szemgombokat. 😉 

Na MOST mehet rá a gombszem biztonsági hátulja. Jól nyomd fel a tövéig, így fixálódik, és többé nincs gond vele. Jöhet a pofi levarrása a pofi széle mentén lágyan fércelve, vagy a forró ragasztópisztolyt óvatosan használva a két anyag között. Ragasztóval a filcek még nagyobb tartást adnak a furkász gömbölyded idomaihoz. Következhet a csőr felhelyezése a már kiszemelt helyére, majd a mancsok, …

… és a talpacskák. A mancsoknál a képen látható módon az ujjak végétől kend fel a ragasztót és haladj a tenyere felé. Így kicsivel könnyebb felhelyezni a cipzár két oldalára, és olyan lesz, mintha az erszénykéjére vigyázna. Ha varrod, csak a tenyerénél varrd oda a mancsot, a talpacskát pedig a boka ívében, ha szeretnéd, hogy a furkász szabadabban mozoghasson.

Ha a mancsok és a talpacskák a helyén, már csak a végső simítások vannak hátra. Ha szeretnéd, arcpirosítóval kaphat egy kis színt a pofija a mancsai és a talpai, valamint egy kis frufrut felragasztva/varrva még egyedibbé, személyiséggé tehető az új kis kedvenc.

Ne feledd, a következő lapszámban a Mézes Falásba látogatunk el, tarts velem akkor is!

Jó alkotást és sikeres tanévet kívánok!

Írta: Hadiyya Amjad, Arcanus
  

0 comments:

Megjegyzés küldése