Kedves Szombati
Boszorkány Olvasók!
Piknikes sorozatom 2. részében egy hűsítő finomságot fogok
bemutatni. Bár még a naptárak szerint nincsen nyár, az időjárás erre
nagymértékben rácáfol. A napokban már nagyon könnyen bele tudtam izzadni
taláromba, és a nagy hőségben gyakran megkívántam a hideg édességeket. Ha te is
így vagy vele, akkor elő a pléddel, az ételes kosarakkal és a hűtőládával,
ugyanis érkeznek a piknikek biztos befutói, melyek nem csak hűsítőek, de
finomak is!
Gyümölcsös, joghurtos
jégkrémek!
Hozzávalók (4 adaghoz)
·
25 dkg eper
·
25 dkg áfonya
·
25 dkg sárgadinnye
·
25 dkg őszibarack
·
4 ek méz
Elkészítés
1.
A gyümölcsöket egyenként, 1-1 evőkanál
mézzel leturmixoljuk.
2.
Négyfelé osztjuk a joghurtot, és elkeverjük benne a
négyféle gyümölcsöt.
3.
Kis pohárkákba, vagy formákba öntjük, és a mélyhűtőbe
tesszük.
4.
A forma nagyságától függően 1,5-2 óra után, mikor már
félig megfagyott a jégkrém, beleszúrjuk a pálcikákat, majd teljesen
megfagyasztjuk.
Házi bodzás limonádé
·
10 db bodzavirág
·
5 l víz
·
35 dkg cukor
·
2 db citrom
·
2 citromból nyert citromlé
Elkészítés
1. Forgalomtól
és portól elzárt területről szedjünk egészséges bodzavirágokat. Ha kisebbek,
akkor többet.
2. Vadásszuk
ki belőlük az esetlegesen megbúvó bogárkákat, távolítsuk el a vastag szárakat,
és tegyük az egészet egy nagy, rozsdamentes fazékba vagy egy 5 l-es üvegbe.
3. Öntsünk
fel 5 l hideg vízzel, szórjuk meg a cukorral, karikázzunk bele az alaposan
megmosott héjú citromokból kettőt. Lazán keverjük át, és hagyjuk állni a
hűtőben 1-2 napot. Közben néha keverjünk rajta egyet-egyet.
írta: Lorcan Moon, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése