Kedves
Olvasóim!
Most
is egy íncsiklandóan finom desszertet hoztam Nektek, ami pofon egyszerű.
Hozzávalók:
- 8 dkg cukor
- 10 dkg tejföl
- 0.5 dl olaj
- 2 egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- barack konzerv
- pitetál vagy tepsi kikenéséhez vaj és liszt
- süti tetejére pici porcukor
Elkészítés:
Minden
alapanyagot készítsünk elő! Vegyünk elő egy keverőtálat, keverőt, valamint egy
pitetálat vagy tepsit!
A tálba tesszük
a tojásokat, a cukrokat, az olajat, a tejfölt és habosra keverjük. Ha ezzel
megvagyunk, akkor hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: liszt, sütőpor és ezekkel
is összekeverjük a tésztát csomómentesre. Ha készen vagyunk, akkor apró kockára
felszeletelünk 4 db felezett barackor és beletesszük a masszába. Adunk még
hozzá a konzerv levéből 1 evőkanállal. Így is alaposan összekeverjük.
A pitetálat
vagy a tepsit kivajazzuk és meghintjük liszttel. Beleöntjük a tésztát és
elegyengetjük. Tetejére szeletelt barackokat helyezünk.
170 fokra
előmelegített sütőbe helyezzük és 35 perc alatt készre sütjük. Ha már picit
hűlt, megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!
Írta: Jane Black, Caminus
.jpg)
.jpg)
0 comments:
Megjegyzés küldése