Pages

2025. december 15., hétfő

Kevert pite barackkal

Kedves Olvasóim!

Most is egy íncsiklandóan finom desszertet hoztam Nektek, ami pofon egyszerű.

Hozzávalók:

  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg tejföl
  • 0.5 dl olaj
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • barack konzerv
  • pitetál vagy tepsi kikenéséhez vaj és liszt
  • süti tetejére pici porcukor

 

Elkészítés:

Minden alapanyagot készítsünk elő! Vegyünk elő egy keverőtálat, keverőt, valamint egy pitetálat vagy tepsit!


A tálba tesszük a tojásokat, a cukrokat, az olajat, a tejfölt és habosra keverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor hozzáadjuk a száraz alapanyagokat: liszt, sütőpor és ezekkel is összekeverjük a tésztát csomómentesre. Ha készen vagyunk, akkor apró kockára felszeletelünk 4 db felezett barackor és beletesszük a masszába. Adunk még hozzá a konzerv levéből 1 evőkanállal. Így is alaposan összekeverjük.

A pitetálat vagy a tepsit kivajazzuk és meghintjük liszttel. Beleöntjük a tésztát és elegyengetjük. Tetejére szeletelt barackokat helyezünk.


170 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és 35 perc alatt készre sütjük. Ha már picit hűlt, megszórjuk porcukorral. 


Jó étvágyat!


Írta: Jane Black, Caminus


0 comments:

Megjegyzés küldése