Pages

2025. október 17., péntek

Almás-fahéjas muffin

 Kedves Olvasóim!

Ebben a szezonban, közkívánatra, sütemény recepteket hozok Nektek. Mindig az évszaknak és a hangulatnak megfelelőket fogok választani.

Első egy őszi finomság. Lássuk, mik a hozzávalók és hogyan kell elkészíteni!

Hozzávalók: a mérce egy 2.5 dl-es bögre legyen

1,5 bögre liszt

1 bögre cukor

Egyharmad bögre tej

Egyharmad bögre olaj

1 csomag sütőpor

1 egész tojás

1 egész tojás

Almás szósz:

3 db közepes alma

2 evőkanál méz

1 evőkanál cukor

Morzsa:

3 evőkanál vaj

3 evőkanál liszt

3 evőkanál cukor

1 evőkanál fahéj

 

Elkészítés:

Minden alapanyagot készítsünk elő!



A tészta alapanyagait egy tálba tesszük, és jól összekeverjük.

Az almákat megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a mézet és a cukrot, majd alacsony lángon 10 perc alatt összefőzzük.

A morzsához puha vajat használunk, de nem olvasztjuk meg!!! Hozzáadjuk a lisztet és a cukrot, majd addig keverjük, amíg morzsa állagú nem lesz.

Veszünk egy muffin tepsit, teszünk bele muffin papírt és elkezdjük a sütiket összeállítani! Alulra kerül egy kis tészta, rá az almás szósz, majd a tetejére pici morzsa.

180 fokra előmelegítjük a sütőt és 30-35 perc alatt készre sütjük őket. Ebből az adagból 12 db süti lesz.

Jó étvágyat!

 

Írta: Jane Black, Caminus

0 comments:

Megjegyzés küldése