Egy olyan receptet hoztam, ami szintén könnyen elkészíthető, és nagyon finom :)
Ez a mosolygós burgonya akár magában egy kis mártogatóssal, akár leves mellé, mindenhogyan finom. A receptben leírt hozzávalókkal gluténmentesen is készíthető.
Hozzávalók:
- 300 gr burgonya (pucolva, felkockázva volt ennyi)
- 3 csapott ek gluténmentes rizsliszt vagy sima búzaliszt a nem lisztérzékenynek
- 3 csapott ek gluténmentes zsemlemorzsa vagy normál morzsa
- 1 csapott ek só
- 1 tk őrölt bors
- 1 db M-es méretű tojás
Sütéshez:
-kókuszzsír vagy olaj
A burgonyát megpucoltam, felkockáztam majd enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főztem.
Leszűrtem, egy tálba tettem,majd villával összetörtem.
Hozzáadtam a lisztet, a zsemlemorzsát, sót és az őrölt borsot.
Az egészet összekevertem majd beleütöttem a tojást is.
Ismét összekevertem majd kézzel összegyúrtam és gombóccá formáztam.
Az asztalra sütőpapírt terítettem, megszórtam rizsliszttel, rátettem a tészát, a tetejét is megszórtam.
Majd befedtem egy másik sütőpapírral és így nyújtottam ki, kb. fél centi vastagra.
Pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
A korongokat egy sütőpapírra rakosgattam,és egy evőkanál segítségével szájat rajzoltam nekik.
Majd szívószállal pedig a szemeket alakítottam ki.
Egy kisebb serpenyőben kókuszzsírt melegítetem, és pár perc alatt megsültek a mosolygós krumplik.
Érdemes kiszaggatni és megformázni a teljes adagot és utána nekiállni sütni, mert nagyon gyorsan sülnek...
Miután elkészültek, szép aranybarna színük lett, egy szűrőlapáttal vettem ki őket és papírtörlőre rakosgattam.
Írta: Hajnal Lavender. Solaris
0 comments:
Megjegyzés küldése