Kedves Boszi olvasók!
Az a megtiszteltetés ért, hogy újra írhatok a Szombati Boszorkányba. Jane Black vagyok, a Caminus 5. éves diákja.
Engedjétek meg, hogy egy általam nagyon kedvelt, húsmentes, könnyen elkészíthető reggelit mutassak be Nektek. Végtelenül egyszerű elkészíteni, viszont annál finomabb.
Hozzávalók:
egy csomag leveles tészta
1 evőkanál tejföl
pici fokhagymapor
10 dkg reszelt sajt
1 egész tojás
szezámmag és lenmag
lekvár (én baracklekvárral szoktam készíteni)
porcukor
Elkészítés:
Minden alapanyagot készítsünk elő!
Kibontjuk a tésztát és két egyenlő részre vágjuk. Egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Félbe hajtjuk és 8 egyenlő csíkra vágjuk pizzavágó segítségével. Picit csavarjunk rajtuk és tegyük egyesével a tepsibe. Most következik a tészta másik fele, amit jó alaposan lekenünk lekvárral. Jobb valami dzsemet használni, ami sűrűbb.
Félbehajtjuk a tésztát és szintén 8 egyenlő részre vágjuk, csak ezek négyszög alakúak legyenek. A tepsibe kicsit távolabb tesszük a kétféle péksütit, mert a lekvár is és a sajt is kicsit kifolyhat. Megkenjük mindegyiket a felvert tojással, majd a sajtosakat megszórjuk a lenmag és szezámmag keverékével.
200 fokos előmelegített sütőben 16 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor a lekvárosat meghintjük egy kis porcukorral.
Jó étvágyat!
Írta: Jane Black, Caminus
0 comments:
Megjegyzés küldése