Pages

2025. március 11., kedd

Könnyű sós és édes reggeli

 Kedves Boszi olvasók!

Az a megtiszteltetés ért, hogy újra írhatok a Szombati Boszorkányba. Jane Black vagyok, a Caminus 5. éves diákja. 

Engedjétek meg, hogy egy általam nagyon kedvelt, húsmentes, könnyen elkészíthető reggelit mutassak be Nektek. Végtelenül egyszerű elkészíteni, viszont annál finomabb. 

Hozzávalók:

egy csomag leveles tészta

1 evőkanál tejföl

pici fokhagymapor

10 dkg reszelt sajt

1 egész tojás

szezámmag és lenmag

lekvár (én baracklekvárral szoktam készíteni)

porcukor


Elkészítés:

Minden alapanyagot készítsünk elő! 

Kibontjuk a tésztát és két egyenlő részre vágjuk. Egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rászórjuk a reszelt sajtot. Félbe hajtjuk és 8 egyenlő csíkra vágjuk pizzavágó segítségével. Picit csavarjunk rajtuk és tegyük egyesével a tepsibe. Most következik a tészta másik fele, amit jó alaposan lekenünk lekvárral. Jobb valami dzsemet használni, ami sűrűbb. 

Félbehajtjuk a tésztát és szintén 8 egyenlő részre vágjuk, csak ezek négyszög alakúak legyenek. A tepsibe kicsit távolabb tesszük a kétféle péksütit, mert a lekvár is és a sajt is kicsit kifolyhat. Megkenjük mindegyiket a felvert tojással, majd a sajtosakat megszórjuk a lenmag és szezámmag keverékével. 

200 fokos előmelegített sütőben 16 perc alatt készre sütjük. 

Tálaláskor a lekvárosat meghintjük egy kis porcukorral.

Jó étvágyat!


Írta: Jane Black, Caminus


0 comments:

Megjegyzés küldése