Pages

2018. augusztus 15., szerda

Tényleg kihalhat a Diricawl?

Mint azzal a kedves olvasók is valószínűleg tisztában vannak, a diricawl a muglik által is ismert madárfaj (nálunk dodó a neve – a szerk.) , azonban ők úgy tudják, hogy már évszázadokkal ezelőtt kihalt. A mágusvilág tisztában van vele, hogy a faj még nagyon is jelen van a földön, azonban a legfrissebb kutatások szerint ez nem feltétlenül marad így sokáig. 

A diricawl arról ismert, hogy képes eltűnni, aztán valahol máshol felbukkanni. Ezzel a képességével sikerült a muglikkal elhitetnie, hogy kihalt. Sajnálatos módon az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkent a populáció száma, a 2013-as jelentés szerint már csak őshazájában, Mauritius szigetén maradt meg a faj. 

Ami a legaggasztóbb a dologban az a faj nemi aránya, ugyanis a globális felmelegedés miatt sokkal több hím példány születik, mint nőstény. A helyi magizoológusok mindent megtesznek a faj fennmaradásáért, de ezt hosszútávon, a madarak különleges természete miatt lehetetlen fenntartani. 

Csak reménykedni tudunk, hogy valamilyen módon sikerül megmenteni a diricawl fajt, amely már annyi évszázadot túlélt a bokrok között rejtőzve, itt-ott feltűnve, majd elpárologva. 

Írta: Ercon Black

0 comments:

Megjegyzés küldése